Destinasjon /

Bli med til Sveriges hemmelige pudderparadis

Skandinavias største skiområde er en godt bevart hemmelighet.

Rett over grensen til Sverige ligger all muligheter til rette for å kombinere fantastisk natur med aktivt familieliv og majestetiske omgivelser.

Eventyrlige Funäsfjällen byr på ski- og vintersportmuligheter i toppklasse — alt dette bare noen få timer fra Oslo.

Puder i Funäsfjällen

Frem til nå har det vært en godt bevart hemmelighet at Skandinavias største skisted befinner seg noen få mil over grensen fra Norge. Like øst for Røros kryper fjellveien opp til et vintersport-eldorado som nordmenn først nå begynner å få øynene opp for.

SKANDINAVIAS STØRSTE

Området som kalles Funäsfjällen består faktisk av hele seks forskjellige skiområder — Funäsdalen, Ramundberget, Tänndalen, BruksvallarnaMesslingen, Kappruet og Tännäs — alt innenfor en radius på noen få kilometer.

Med 39 heiser og hele 136 nedfarter skal det godt gjøres å rekke over alt i løpet av en krystallklar vinteruke.

bruksvallsloppet2 (1)

Lengste nedfart er på godt over 2100 meter. I Funäsfjällen finnes også et av verdens flotteste områder for langrenn, med hele 300 kilometer preparerte løyper. Vi du ha flere tall? Her finnes også hele 610 kilometer scooterløyper, 14 moskuser, 29 restauranter, 5 vaffelhus og 1 mikrobryggeri, så alt ligger til rette for god stemning både i og utenfor sporet.

ENORME SNØMENGDER

Snø- og føreforholdene plasserer Funäsfjällen helt i toppklasse. Hvert år faller mellom fem og syv meter snø, mer enn nok til å sørge for kritthvite vidder og mengder av snø i alpinbakkene.

De gode snøforholdene gjør at Funäsfjällen byr på mengder av gode off-piste-muligheter.

For de som er ekstra eventyrlystne finnes også gode muligheter for heli-skiing og off-piste. En topptur til majestetiske Helagsfjellet (1798 m.o.h.) eller en av de andre fjellturene garanterer skikjøring i særklasse.

sv96ceanzzvmrdj2bfbm

Funäsfjällen byr faktisk på hele 60 topper over 1000 meter, så her kan du gå nye toppturer gjennom flere sesonger uten å krysse spor.

NÆR NORGE

Området rundt Funäsfjällen er også «nesten norsk». Med sin beliggenhet i Herjedalen var dette stedet sammen med Jemtland faktisk under norsk styre frem til 1645. Fremdeles snakkes dialekten jamtska, som ligner mye på norsk, av mer enn 50 000 mennesker.

Størrelsen, servicenivået og tilgjengeligheten gjør også Funäsfjällen til en perfekt destinasjon for barnefamilier. Løypenettet, både for langrenn og alpint, er tilpasset alle ferdighetsnivåer slik at både stor og liten får utnyttet omgivelsene.

Et vell av overnattingsmuligheter, fra enkle hytter til luksuriøse høyfjellshoteller gjør at alle finner noe som passer for dem.

22022012-IMG_6408

REISE

Den enkleste måten å komme seg til Funäsfjällen på er å fly til Røros og ta leiebil det siste stykket over grensen og opp på fjellet.

Flyet fra Oslo til Røros tar mindre enn én time, og bilturen videre opp til Funäsfjällen omtrent like lenge.

Har du god tid kan du også vurdere å legge til en ekstra overnatting i Røros. De gastronomisk interesserte kan bli med lokale matproduksjonsmiljøet på lokalmat-safari, og Røros byr i tillegg på både romantikk, historie, postkortjul og naturopplevelser.

Widerøe flyr tur-retur mellom Oslo og Røros to ganger hver ukedag, og har i tillegg én avgang og to ankomster til Oslo på søndager. Billetter finner du her

Alle bilder er brukt med tillatelse fra Funäsfjällen.

Print Friendly

Relaterte artikler