Destinasjon /

Ta med barna på Norges beste julemarkeder

Leter du etter noe koselig å gjøre sammen med de minste i førjulstiden? Da bør du lese våre gode tips om hvor i Norge du best kan nyte fantastisk og magisk julestemning sammen med barna.

Norge er et langstrakt land med aktiviteter spesielt tilpasset de minste, uansett hvilken del av landet du befinner deg i. Enten du vil oppleve en eksotisk førjulstid i sør eller se spiselige byggverk i vest så har vårt kjære hjemland noe å by på.

Julestemning i bartebyen

Julemarkedet i Trondheim

Alt handler ikke bare om mokasiner, skinnvester og beundringsverdig ansiktshår i bartebyen Trondheim. På Torvet arrangeres Julemarkedet i Trondheim fra 9. til 18. desember med både konserter, salgsboder, aktiviteter og teater.

Få med deg musikkteateret «Jenta og julegildet» og bli med den modige jenta i bygda som må ut i skogen for å hente julematen trollet har stukket av med. Eller bli med på «Vektermysteriet», et fortellerteater hvor barna selv kan være med og hjelpe vekterene med å løse mysteriet med de forsvunnede gjenstandene.

Vil dere se mer av Trondheim kan dere bli med på byvandring med lommelykt gjennom byen.

I tillegg til dette kommer det over 110 utstillere med kortreist mat og håndverk, og i de ulike kafélavvoene kan du smake mange spennende retter. Det blir også en rekke korkonserter, så julestemningen er til å ta og føle på.

Widerøe tar deg med glede med til Trondheim for å oppleve julemarkedet i byen.

Julebyen i sør

Når du tenker på Sørlandet er det nok svaberg, strender og sjøliv du assosierer med det. Men Kristiansand er ikke bare Norges ukronede sommerby.

Tenning av julegran, bugnende liv i butikker og julemarked på Øvre Torv er bare noen av aktivitetene som setter standarden for julebyen Kristiansand. I tillegg kan du se et juleeventyr uten sidestykke utspille seg på husveggene midt i byene, som vist i videoen over. Det er ren og skjær julemagi som vil imponere både små og store.

I Dyreparken feires det også jul og der er det blant annet et julemarked fire søndager på rad. Se på bakekunsten i pepperkakelandsbyen i Kardemomme By eller vær kreativ på juleverksted.

For å komme deg til Sørlandet kan du bare hoppe om bord i et widerøefly. Vi tar deg enkelt og raskt med til Kristiansand.

Spiselige byggverk i vest

Pepperkakebyen i Bergen

Ingenting sier julestemning og høytid som pepperkaker, og nettopp det har de forstått i Bergen. Her inviteres alt fra barnehager til bedrifter til å komme med et bidrag til det som er verdens største pepperkakeby.

I 25 år har deig blitt forvandlet til en storby full i liv. Brannstasjoner, kirker, flyplasser, monumenter og småhus er bare noen av mange imponerende byggverk du kan se i pepperkakebyen.

Dersom du vil ta denne metropolisen i pepperkakeminiatyr i nærere øyesyn flyr du til Bergen mellom 19.november og 31.desember. Så lenge du lover å ikke ta en bit av byggverkene!

En kongelig jul

Hvem sier at en fornøyelsespark ikke er en vinteraktivitet? I Kongeparken like utenfor Stavanger er du garantert å finne julestemningen fra 25. november.

Her yrer det av liv i gatene som fylles av smånisser, juleverksteder, sang og musikk. Ta med barna på pepperkake- og julepresangverksted eller sett dere ned og nyt et spesialskrevet juleshow. Her finnes ypperlige muligheter for å lage gaver til familiemedlemmer som de virkelig setter pris på.

Med gløgg, kakao, en stor buffet for hele familien og over 1 million julelys spredt som stjerner i parken skal det godt gjøres å ikke komme i julestemning. Om du ikke kan sitte på med julenissen i sleden kan du bli med Widerøe, som flyr deg til energibyen Stavanger fra flere steder i landet.

Herlig høytid i hovedstaden

Julemarkedet pÜ Norsk Folkemuseum og jul i BlÜfjell fotograf Morten Brun L-P Lorentz

I Tigerstaden finnes det flust av førjulsaktiviteter som kan nytes med familien. Du kan for eksempel se den spennende forestillingen Jul i Blåfjell på Oslo Nye Teater. Gjennom julemåneden skjer det uvanlige ting i Blåfjell, som snur opp ned på den tradisjonsrike førjulstiden.

Kvisthullnøkkelen har forsvunnet og den vanligvis så kloke blånissen «Erke» gir ikke lenger gode råd. Har han blitt helt tussete etter at han mistet sin kjære? Og hvem er det som klynker så sårt inne i kvisthulen? Svaret får du på teater!

Norsk Folkemuseum arrangeres det tradisjonsrike julemarkedet hvert år. Her er det julepyntede stuer, historiske juletradisjoner, konserter og hyggelige familieaktiviteter. En ypperlig mulighet til å ta med deg barna og opplevw hvordan de feiret jul før i tiden, i koselige omgivelser. Med Widerøe flyr du enkelt til Oslo fra en rekke flyplasser rundt om i landet.

Hovedbilde © Theresa Søreide / Norsk Folkemuseum – Visitnorway.com

Print Friendly

Relaterte artikler