Fly and Bike Florø

Aktiviteter, Norge Rundt /

Tett på naturen i Florø

Småbyidyll eller sykkelopplevelser med sjøsprøyt? I øyriket i Sogn og Fjordane kan du få i pose og sekk.

Plukk opp sykkelen på flyplassen, sett fart på pedalene – og vips så er du i sentrum av Florø på ti minutter. Kanskje mindre.
– Her er det korte avstander til alt. Og det første du bør gjøre er å sykle litt rundt i Norges vestligste by, Florø er kystbyidyll, sier Marita Solheim, daglig leder i Fjordkysten.
Sulten etter reisen? Da anbefaler hun å ta en fiskesuppe på Hjørnevikbua eller en salat på Lille Marked.

– Er du på jakt etter en bedre middag, kan jeg anbefale begge de to kysthotellene her, Quality Hotel Florø og Comfort Victoria Hotel Florø. Her kan du få god lokalmat, virkelig god sjømat, poengterer hun.

Med konseptet Fly and Bike  kan du reservere sykkel som står klar når flyet lander.
Flere sykkeltips? Les mer om Fly and Bike og sykkelopplevelser i Norge

Øyhopping med noko attåt!

Når du først er turist i Florø sommerstid, kan du først som sist belage deg på øyhopping! Med sykkel er det er rett og slett ideelt. Det er bare å gå ned på Fugleskjærkaia og hoppe om bord på en av rutebåtene som bringer deg ut til nye opplevelser 25 minutter unna. Ifølge Solheim må sagaøya Kinn oppleves. Her kan du gå til den vakre middelalderkirken, det tar omtrent 30 minutt langs en 1 km lang grusveg. Du kan også gå en tur opp på fjellformasjonen Kinnaklova. Det er merket tursti rundt hele øya og tilbake til kaia om du har lyst på en litt lenger fottur. Hele rundturen tar omlag 2 timer å gå.

– Det er rett og slett helt magisk på Kinn som også har en veldig spennende historie. Det er satt opp informasjonspunkter på øya der man kan lese historien, eller man delta guidet tur der man melder seg på i forkant, sier hun.

Fly and Bike Florø

Ta en tur ut til øya Kinn, der du du kan kikke på kirken fra 1100-tallet. I bakgrunnen sees et viktig landemerke, Kinnaklova. Foto: Håvard Stubhaug

Selfie med hjort?

Er du først i Florø, bør du absolutt ta lokalbåten ut til Svanøy.
– Dette er en perle. Det er lite trafikk og flatt terreng, og sykkel kan du leie på butikken på øya. En av de store attraksjonene er Svanøy Hovedgård, en flott herregård med en mangfoldig historie og stor hage, forklarer hun.
På øya ligger også Norsk hjortesenter, som ikke bare innebærer forskning, kurs og frittgående hjort – det er også mulig å få en omvisning. Bare husk å melde deg på senest dagen før, så kan du være heldig å få tatt selfie med en hjort!
Gå heller ikke glipp av Nordsjøporten, en fem kilometer lang vei som med seks bruer binder sammen øyene i havgapet.
– Ta ekspressbåten fra Florø til Askvoll og ferje derfra ut til Værlandet – og tråkk dere ut til Bulandet. Med alle båtrutene kan dere øyhoppe over et stort område, forteller Marita Solheim.

Fjordkysten Florø

Sykkelopplevelser for livet på Bulandet og Værlandet © Kieran Kolle / Fjordkysten

Hils på Svartekari og Prestesonen

Om du ikke møter disse, så blir du kanskje kjent med Bresjnev eller Gamleguten? Alle tilhører øl-familien til Kinn Bryggeri, et av Norges aller beste håndverksbryggerier.
– Stikk innom kafeen VesleKinn i Strandgaten, eller bli med på omvisning og smaking på bryggeriet. De er veldig flinke til å formidle, så det er både underholdende og interessant, sier Solheim, som legger til at de har et eget tilbud for de som er opptatt av ølbrygging.

– Tar du Bryggeriruta, kan du oppleve hele tre mikrobryggerier, Kinn, Ægir og Ciderhuset, som alle har gode historiefortellere og mye å fortelle om, sier hun.

Den siste attraksjonen hun vil nevne, er været:

– Det er mye vær her ute ved kysten, og det er en del av opplevelsen. Her er det heller ikke så mange turister at du må gå i kø noe sted, og det er egen verdi i det også!

Bildet i toppen av saken: Steinar Bauge

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler