Fly and Bike Florø

Aktiviteter, Norge Rundt /

Tett på naturen i Florø

Småbyidyll eller sykkelopplevelser med sjøsprøyt? I øyriket i Sogn og Fjordane kan du få i pose og sekk.

Plukk opp sykkelen på flyplassen, sett fart på pedalene – og vips så er du i sentrum av Florø på ti minutter. Kanskje mindre.
– Her er det korte avstander til alt. Og det første du bør gjøre er å sykle litt rundt i Norges vestligste by. Den er nemlig veldig koselig, sier Wenny Irene Hansen i Fjordkysten.
Sulten etter reisen? Da anbefaler hun å ta en fiskesuppe på Hjørnevikbua eller en salat på Lille Marked.

Med konseptet Fly and Bike  kan du reservere sykkel som står klar når flyet lander.
Flere sykkeltips? Les mer om Fly and Bike og sykkelopplevelser i Norge

Øyhopping med noko attåt!

Når du først er turist i Florø sommerstid, kan du først som sist belage deg på øyhopping! Med sykkel er det er rett og slett ideelt. Det er bare å gå ned på Fugleskjærkaia og hoppe om bord på en av rutebåtene som bringer deg ut til nye opplevelser 25 minutter unna.
– Sagaøya Kinn er et must. Du kan sykle til den vakre middelalderkirken, der du kan delta på guidet omvisning eller kikke rundt på egen hånd. Det er også en turlagshytte på øya, og i godvær om sommeren er det fantastisk fint der ute, forteller Wenny Irene Hansen.

Fly and Bike Florø

Ta en tur ut til øya Kinn, der du du kan kikke på kirken fra 1100-tallet. I bakgrunnen sees et viktig landemerke, Kinnaklova. Foto: Håvard Stubhaug

Selfie med hjort?

Hun også anbefaler en tur til Svanøy.
– Her er det veldig fint å sykle. Det er lite trafikk og flatt terreng. En av de store attraksjonene er Svanøy Hovedgård, en flott herregård med en mangfoldig historie og stor hage, forklarer hun.
På øya ligger også Norsk hjortesenter, som ikke bare innebærer forskning, kurs og frittgående hjort – det er også mulig å få en omvisning. Bare husk å melde deg på senest dagen før, så kan du være heldig å få tatt selfie med en hjort!
Gå heller ikke glipp av Nordsjøporten, en fem kilometer lang vei som med seks bruer binder sammen øyene i havgapet.
– Ta ekspressbåten fra Florø til Askvoll og ferje derfra ut til Værlandet – og tråkk dere ut til Bulandet. Det er en flott tur, forteller Wenny Irene Hansen.

Fjordkysten Florø

Sykkelopplevelser for livet på Bulandet og Værlandet © Kieran Kolle / Fjordkysten

Hils på Svartekari og Prestesonen

Om du ikke møter disse, så blir du kanskje kjent med Bresjnev eller Gamleguten? Alle tilhører øl-familien til Kinn Bryggeri, et av Norges aller beste håndverksbryggerier.
– Om sommeren tilbys omvisning og smaking. De er veldig flinke til å formidle og har en god historie å fortelle, så det er faktisk en kjempeopplevelse, sier Hansen som blant mange attraksjoner i området også vil nevne været:
– Det er mye vær her ute ved kysten, og det er en del av opplevelsen. Her er det heller ikke så mange turister at du må gå i kø noe sted, og det er en egen verdi i det også!

Bildet i toppen av saken: Steinar Bauge

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler