Aktiviteter /

The Arctic Triple: verdens råeste løp i rå natur

Opplev Lofoten på sitt mest spektakulære med The Arctic Triple: Tre løp som vil ta pusten fra deg

Det finnes ikke et mer egnet sted for opplevelsløp enn her.  Med ruglete fjell som stuper ned i havet, hvite, lange sandstrender og grønne enger er dette øyeriket som skapt for og ferdes i – både over og under vann.

I sommer går de første løypene i The Arctic Triple av stabelen i Svolvær.  I  Lofotens ville og og vakre natur kan du bryne deg på tre ulike opplevelsesløp. Disse løpene vil alle avholdes årlig framover: Lofoten UltraTrail foregår i juni, Lofoten Triathlon arrangeres i august og Lofoten X sparkes i gang i februar 2017.

 

11072835_417741935090231_2718285055183167587_o

Av Kai-Otto Melau, The Arctic Triple

Flere av løpene er skreddersydd for de aller mest hardbarka der ute. Men det vil også være distanser som folk flest kan gjennomføre.

– Vi har fått utrolig bra respons og påmeldingen er allerede rekordhøy.  Alle løpene er  inspirert av Lofotens spektakulære natur og vikingenes kulturarv – for som kjent lot vikingene seg aldri stoppe av fysiske utfordringer, sier Maria Terese Karlsen, prosjektleder for The Arctic Triple.

I vikingenes fotspor

Vil du følge i vikingenes fotspor i sommer, eller få med deg råskapen som tilskuer?

 

Lofoten UltraTrail – løp i midnattssolen

2. til 5. juni går startskuddet for det første løpet i 2016; Lofoten Ultratrail. Her skal deltagerne bykse gjennom Lofotens fantastiske fjellterreng, og runde deler av den ikoniske Lofotveggen. Og som om det ikke er magisk nok vil store deler av løpet foregå under lyset fra midnattssolen.

Selve løpet består i år av to ulike distanser – Ett 100 miles-løp (litt over 160 kilometer) og et løp på 50 miles (litt over 80 kilomter)

– Med tiden planlegger vi å arrangere kortere distanser, men i første omgang konsentrer vi oss om to. Vi oppfordrer folk til å være til stede i løypa, sier Karlsen.

Det blir en historisk gjeng som gir seg ut på en rå utfordring – Norges første 100 miles løp i et krevende terreng.

7mPOfajGv157Ao_-Jn7dbftvhoBI9ngNfcXhO_zqdJs,Y-eS_3gWJwB3yt9y1JK4gzsA5v6H_Nv7qrLirrMvkMQ

Av Kai-Otto Melau, The Arctic Triple

Lofoten Triathlon: Høy gåsehud-faktor

Det er ekstreme utfordringer i en ekstrem natur som venter deltagerne på Lofoten Triathlon på sensommeren. Multisportsløpene arrangeres 19. til 21. august og har to distanser. Lofoten Triathlon Olympic+ går fredag 19. august, og vil være et løp som passer for alle nivåer.

– Det er viktig for oss at alle som har lyst til å utfordre seg selv i naturen får mulighet til det, sier Karlsen.

Men Lofoten Triathlon Extreme – det er helst for dem som har noen kilometre bak seg fra før. Løpet begynner med 3,8 kilometer svømming i Svolvær havn – klokken seks om morgenen.  Så skal det sykles i rundt 200 kilometer, en tråkketur som bokstavelig talt kan gå alle i retninger.

– Er det mye vind blir det langsomme og tunge tråkk. Men med lite vind går det veldig fort, for det er i utgangspunktet få høydemeter som skal forseres, sier Karlsen.

_KOM3244

Av Kai-Otto Melau, The Arctic Triple

Deretter avsluttes løpet med en spektakulær maraton. Løypa snor seg mellom fjellene og tar til slutt utøverne opp i høyden – med utsikt over hele Lofoten. Så når utøverne endelig kommer til toppen, kan melkesyra avløses av høy gåsehud-faktor.

Selv om selve triatlonet er for tøffe damer og karer, er det også et løp som tilskuerne har stor glede av , ifølge prosjektlederen av løpet:

– Det er et veldig publikumsvennlig triatlon. Det er stor entusiasme å spore også blant dem som ser på. Spesielt når utøverne kaster seg ut havnebassenget blir det heiing og jubel.

_KOM2387

Av Kai-Otto Melau, The Arctic Triple

Vil du vite mer om The Arctic Triple? Her kan du lese mer om løpene, løypene, naturen og påmelding

  Toppbilde: Lofoten Triathlon 2015. Av Kai-Otto Melau, The Arctic Triple

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler