Norge Rundt Bardufoss

Aktiviteter, Norge Rundt /

Tips Norge Rundt-billetten: Bardu

Fra flyplassen i Bardufoss har du kort vei til villmarksopplevelser du ikke finner maken til noe sted i verden, og du kan bli kysset av en ulv!
Heinz Polar Park

Heinz Strathmann. Polar Park Bardu. Foto: Polar Park.

Polar Park er verdens nordligste dyrepark, og minner absolutt ikke om en zoologisk hage. Her kan du møte ulv, bjørn, jerv og gaupe som beveger seg nesten fritt – og oppfører seg som om de lever i naturen.

Widerøe har nylig fått direkteruter til Bardufoss fra Bodø og Tromsø. Rutene korresponderer med det øvrige rutenettet i landsdelen – og fra Sør-Norge til Nord-Norge. Planlegger du å utforske Nord-Norge i ferien, bør du absolutt legge turen innom Bardu.

– Det er noe helt annet å se disse store rovdyrene med egne øyne, enn det er å se dem på TV-skjermen. Men selv om de alle finnes her i Norge, er det svært få som får sjansen til å se dem i naturen. Derfor gir et besøk i parken en unik opplevelse, sier daglig leder Heinz Strathmann.

Møt ulv og bjørn. Norge Rundt Bardufoss

Ulvene i Polar Park er sosialisert og vant til å omgås mennesker på nært hold. I Polar Park lever fem bjørner – to binner som heter Balder og Brutus. Den store hannbjørnen heter Truls. Foto: Polar Park.

– Det er noe helt annet å se disse store rovdyrene med egne øyne, enn det er å se dem på TV-skjermen. Men selv om de alle finnes her i Norge, er det svært få som får sjansen til å se dem i naturen. Derfor gir et besøk i parken en unik opplevelse, sier daglig leder Heinz Strathmann.

Bardufoss er et av 42 reisemål du kan besøke med Widerøes Norge Rundt-billett. Se flere Norge rundt-tips

Fra Australia for å se ulvene

Polar Park holder åpent hele året, og har besøkende fra hele verden. Strathmann har for eksempel hatt besøk av et ektepar fra Australia, som reiste ens ærend fra Melbourne via Oslo for å komme til Bardu. Deres høyeste ønske var å komme inn til ulvene, og det fikk de.
– Vi har sosialiserte dyr som er blitt vant til mennesker. Ulver i naturen er redde for mennesker, det er ikke våre ulver lenger. Derfor kan du få komme helt inn til ulvene, og faktisk få et ulvekyss, forteller Strathmann.

NorgeRundt Bardufoss ulv

Har du noen gang sett en ulv i hvitøyet? I Bardufoss kan du få nærkontakt med villskapen. I Polar Park bor tre ulveflokker i separate innhegninger. Foto: Polar Park.

Det er så langt mellom gjerdene i dyreparken at store filmselskaper som BBC og National Geographic jevnlig besøker Bardufoss for å filme rovdyrene.

Har du fortsatt ikke fått nok spenning? Hva med å prøve Nordens mest spektakulære zip-line. I 600 meter kan du henge og dingle i luften med utsikt over ulver, hjort og moskus – og krysse Salangselva.

Sportsfiske-eldorado

Bardu-distriktet er også et eldorado for sportsfiske. Målselva er en av Norges absolutt beste lakseelver. Fra 1. til 16. august er det tillatt å fiske fra båt, noe som gjør at selv uerfarne fiskere har gode sjanser til å få laks.

Er du mer hypp på andre typer fisk enn laks, kan du kaste sluken ut i et av de mange gode røye-vannene. Indre Troms er kjent som et av verdens beste områder for innlandsfiske.

Norge Rundt Bardufoss fiske

For første gang på 50 år er det nå tillatt å fiske med båt i kortsonen nedenfor den berømte kulpen under Målselvfossen. Foto: målselva.no.

– Jeg bodde i Norge i 32 år før jeg oppdaget den fantastiske villmarken her i nærheten av Bardufoss. Før pleide jeg å reise til Alaska og Nord-Canada i hver ferie. Hadde jeg visst om at det er like mye uberørt villmark å finne her i Indre Troms, hadde jeg spart utrolig mye penger, sier Heinz Strathmann.

Foto i toppen av saken: Polar Park / Tommy Simonsen

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler