Tips Norge Rundt Bodø Kjerringøy

Destinasjon, Norge Rundt /

Tips Norge Rundt-billetten: Bodø

Bodø ligger like nord for Polarsirkelen, og har derfor en lang periode på sommeren hvor sola hviler langs horisonten hele natta.

Sitt i ro: Nyt det spesielle sommerlyset, få deg noe kaldt i glasset og trekk inn sjølufta på den flotte uteserveringen til Bryggerikaia.

Ut på tur: I Bodø er du alltid tett på naturen, og det er store naturkrefter i sving rett utenfor sentrum. Besøk Saltstraumen, som er verdens sterkeste tidevannsstrøm. Eller Keiservarden, som er Bodøs mest populære topp.

På to hjul: Rett utenfor Bodø ligger også en fantastisk øyverden som er flott å oppleve fra sykkelsetet. Bestill sykkelen på flyplassen i Bodø med Fly and Bike, og tråkk av gårde. Ta for eksempel med deg sykkelen til Sandhornøy, den største øya. På nordvestsiden går det en fin blindvei utover mot Langsanden, en imponerende sandstrand som strekker seg over nesten to kilometer.

Bodø er et av 41 reisemål du kan besøke med Widerøes Norge Rundt-billett. Se flere Norge rundt-tips

Skjer i sommer: Om du legger turen innom Bodø mellom 2. og 11. august må du få med deg Nordland Musikkfestuke. Festivalen har markert seg som en uredd musikkgigant, med konserter og dans på utradisjonelle naturscener. I år kan du f.eks. treffe artister som Kari Bremnes, Violet Road og Cathrine Winnes.

Gå ikke glipp av: Turen ut til eventyrlige og turkise Kjerringøy en av Norges vakreste sykkelturer. Underveis har du utsikt over havet, og i det fjerne kan du skimte Lofotveggen og øya Landegode. Framme på Kjerringøy kan du besøke det gamle handelsstedet før du setter tennene i verdens beste kanelboller og bare ta innover deg at du befinner deg midt i et nasjonalromantisk maleri.

Foto: Kjerringøy – Sissel Fornes

Foto Teaser:  Ernst Furuhatt / www.nordnorge.com / Bodø

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler