Tips Norge Rundt Hammerfest

Destinasjon, Norge Rundt /

Tips Norge Rundt-billetten: Hammerfest

Du kan ikke si at du har vært i Sommer-Norge rundt før du har sett rein i Norges nordligste by.

Regn med rein: Du kan trygt belage deg på å se reinsdyr på kloss hold, som hver sommer flokker til øya for å beite. Og rein lykke (!) kan du oppleve hos Mikkelgammen. Her tar reinsamene Mikkel og Solveig deg inn i sin magiske verden, med fortellinger, joik og tradisjonell mat og servert rundt bålet.

På to hjul: Finnmarksbyen bør også oppleves fra sykkelsetet, og i Hammerfest kan du leie el-sykkel som gir deg et ekstra puff opp bakkene. Mens du sykler blant høyfjell, vidde og lune fjorder finner du også et yrende plante- og dyreliv, som man ikke ser maken til andre steder.

Hammerfest er et av 41 reisemål du kan besøke med Widerøes Norge Rundt-billett. Se flere Norge rundt-tips

Klar for øyhopping? Ta med sykkelen og sett det på for eksempel på båten til Sørøya. Der sykler du langs den gamle Fyrvokterveien, som er nyrestaurert og leder deg ut i den enestående kystnaturen i Vest-Finnmark. På veien passerer du blant annet Kjøttvikvarden, som med sine 12,5 meter er det høyeste sjømerket i Norge. Hold også øynene åpne for alt fra havørn til hval, og stopp på Gamvik Gjestegård for en ekte nordnorsk lunsj.

På toppen av verden: Om du flyr videre fra Hammerfest til Honningsvåg kan du besøke Nordkapp og oppleve det 71° nord-deltakere og andre oppdagelsesreisende alltid har traktet etter – og føle hvordan det er å bokstavelig talt være på toppen av verden. Det berømte platået på Magerøya er ofte omtalt som det nordligste punktet i Europa, men det er faktisk Knivskjellodden som er det kontinentale Europas egentlige nordpunkt. Dersom du er av den spreke sorten, kan du gå dit til fots. Turen er ca. 8 km hver vei, og det er en godt merket turløype.

Foto: visithammerfest.no / Johan Wildhagen – Visitnorway.com

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler