Tips Norge Rundt Kristiansand

Destinasjon, Norge Rundt /

Tips Norge Rundt-billetten: Kristiansand

Kristiansand er en ekte sommerby. Reker, måkeskrik, svaberg og sjørøvere – what’s not to like?

Barnas soleklare favoritt: Dersom dere ikke allerede har hilst på ørkenrev, aper, ulv, slanger og sjørøvere i Dyreparken, så tar dere turen nå. Dere er dessuten flere nyheter i parken i år, blant annet en diger sandstrand med hoppetårn og Hakkebakkeskogen Filmstudio.

Sørlandets matgleder: Ved siden av tidligere nevnte reker, hva med å nyte sola med noen blåskjell på byens kanskje beste uteservering, Sjøhuset Restaurant.

«Tean» i tanga: På Sørlandet ligger alt til rette for en herlig badeferie  – gjør alvor av å få «tean» i tanga. Det gjør du for eksempel på Bystranda, der du også kan høre suset fra palmene og spille et slag volleyball før du kaster deg i havet.

Kristiansand er et av 41 reisemål du kan besøke med Widerøes Norge Rundt-billett. Se flere Norge rundt-tips

Ut på havet: Kunne øyhopping med rutebåten Høllen være noe? I den gamle uthavnen Ny-Hellesund i Søgne like utenfor Kristiansand ligger Verftet, der du både kan overnatte og besøke restaurant Bølgen & Moi. Der er også flotte turområder og badeplasser med strender og varme svaberg.

Lei av bade? Stikk innom Gastropuben på Kick. Puben har byens beste ølutvalg, og tilbyr en lun og avslappet atmosfære.

Klar for å klatre? Eller ta en tur til Klatreskogen, som ligger en times buss- eller biltur unna sentrum. Her kan du klatre i trærne, gå på line i lufta og sveve høyt i en zip-line. Om du er enda litt tøffere kan du klatre til topps med Via Ferrata i Valle. Via Ferrata er et italiensk ord som betyr jernsti, og på ruta er du sikret med jernvaier opp hele fjellet. Belønningen får du på toppen av Straumfjellet, hvor du kan ta inn utsikten over vakre Setesdal.
Ikke nok? Får mer inspirasjon om båtturer, rafting og museer og turforslag hos VisitNorway.

Foto: patricia.thiede/Foap/Visitnorway.com 

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler