Tips Norge Rundt Leknes

Destinasjon, Norge Rundt /

Tips Norge Rundt-billetten: Leknes Lofoten

Med spisse tinder som stuper ned i havet, hvite sandstrender, grønne enger og koselige rorbuer er øyriket Lofoten som skapt for å ferdes i på sommeren.

Aktiv ferie: Når du lander Leknes er du nær det meste av både opplevelser og forbindelser i Lofoten. Om du ønsker en aktiv ferie er toppturer i fjellene, fiske, padling i havkajakk, dykking eller natursafari noe som vil gi deg minner for livet.

Les også: 7 grunner til at et besøk i Lofoten gjør livet litt rikere

På to hjul: Med flatt og lett terreng egner Lofoten seg godt til sykkelferie. Ha likevel i mente at Lofoten er sterkt trafikkert om sommeren, så det anbefales å ikke sykle på hovedveiene. Velger du å sykle litt utpå kvelden, og å sykle på vest- og nordvendte ruter – kan du til og med få sykle i midnattssolen, som skinner fra mai og til og med midten av juli. Den 68 kilometer lange løypa fra Fiskebøl til Svolvær, via Laukvik, langs yttersida av Lofoten, er et godt alternativ for deg som vil ferdes på egenhånd.

Ut på tokt? Er du fascinert av våre verdenskjente forfedre med hjelm og sverd, bør du legge turen innom Lofotr Vikingmuseum. På Borg i Vestvågøy, 15 minutters kjøring fra Leknes, er det funnet tufter av et høvdingsete med den største gildehallen man kjenner fra vikingtiden i hele Norden. Om du er i Lofoten 9.- 13. august kan du også få med deg Vikingfestivalen.

Flere Norge Rundt-tips

Foto: ManfredStromberg.com – visitnorway.com

Print Friendly

Relaterte artikler