Tips Norge Rundt Leknes

Destinasjon, Norge Rundt /

Tips Norge Rundt-billetten: Leknes Lofoten

Med spisse tinder som stuper ned i havet, hvite sandstrender, grønne enger og koselige rorbuer er øyriket Lofoten som skapt for å ferdes i på sommeren.

Aktiv ferie: Når du lander Leknes er du nær det meste av både opplevelser og forbindelser i Lofoten. Om du ønsker en aktiv ferie er toppturer i fjellene, fiske, padling i havkajakk, dykking eller natursafari noe som vil gi deg minner for livet.

På to hjul: Med flatt og lett terreng egner Lofoten seg godt til sykkelferie. Ha likevel i mente at Lofoten er sterkt trafikkert om sommeren, så det anbefales å ikke sykle på hovedveiene. Velger du å sykle litt utpå kvelden, og å sykle på vest- og nordvendte ruter – kan du til og med få sykle i midnattssolen, som skinner fra mai og til og med midten av juli. Her finner forslag til sykkelruter som f.eks. den 68 kilometer lange løypa fraFiskebøl til Svolvær, via Laukvik, langs yttersida av Lofoten, er et godt alternativ for deg som vil ferdes på egenhånd. Husk at om du kombinerer Norge Rundt-billetten med konseptet Fly and Bike, så vil sykkelen stå klar og vente på deg når du lander!

Lofoten er et av 41 reisemål du kan besøke med Widerøes Norge Rundt-billett. Se flere Norge rundt-tips

Ut på tokt? Er du fascinert av våre verdenskjente forfedre med hjelm og sverd, bør du legge turen innom Lofotr Vikingmuseum. På Borg i Vestvågøy, 15 minutters kjøring fra Leknes, er det funnet tufter av et høvdingsete med den største gildehallen man kjenner fra vikingtiden i hele Norden. Om du er i Lofoten 7.- 11. august kan du også få med deg Vikingfestivalen.

Les også: 7 grunner til at et besøk i Lofoten gjør livet litt rikere

Foto: ManfredStromberg.com – visitnorway.com

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler