Tips Norge Rundt Sandnessjoen

Destinasjon, Norge Rundt /

Tips Norge Rundt-billetten: Sandnessjøen

Det er ikke til å komme fra at hovedattraksjonen i Sandnessjøen er De sju søstre. Men det stopper ikke der.

Helt uunngåelig: Når du flyr til Sandnessjøen lander du midt i det mange vil kalle Norges vakreste skjærgård. Mest kjent er De sju søstre som skuer over byen og havet. De fleste av toppene er greit tilgjengelig for folk i alminnelig god form, og en tur opp i høyden bør prioriteres. Derfra ser du tydelig neste turmål; øya Dønna, der fjellet Dønnamannen døser i havet.

Ta pedalene fatt: Turen til Dønna kan du gjerne gjøre via ferje og sykkel, for landskapet er som skapt for opplevelser på to hjul. Kart og tips får du på Turistkontoret i Sandnessjøen, som også leier ut sykler.

Klar for kultur? Da tar du en dagsutflukt til Petter Dass-museet og Herøy. Også denne turen kan fint gjøres fra sykkelsetet. Etter besøket på museet – som er nyoppført av det anerkjente arkitektkontoret Snøhetta – bør du teste ut Margrethes café, som byr på lokallaget mat.
Deretter kan du sykle tilbake til fergeleiet på Søvik og ta ferga over til Herøy. Øya har et flatt terreng og nydelig landskap med hvite sandstrender, små bruer og rorbuer. Stikk gjerne innom Herøy kirke, Helgelandskatedralen, en vakker klebersteinkirke fra 1100-tallet.

Flere Norge Rundt-tips

Foto:  Sissel Fornes

Print Friendly

Relaterte artikler