Tips Norge Rundt Sandnessjoen

Destinasjon, Norge Rundt /

Tips Norge Rundt-billetten: Sandnessjøen

Det er ikke til å komme fra at hovedattraksjonen i Sandnessjøen er De syv søstre. Men det stopper ikke der.

Helt uunngåelig: Når du flyr til Sandnessjøen lander du midt i det mange vil kalle Norges vakreste skjærgård. Mest kjent er De syv søstre som skuer over byen og havet. De fleste av toppene er greit tilgjengelig for folk i alminnelig god form, og en tur opp i høyden bør prioriteres. Derfra ser du tydelig neste turmål; øya Dønna, der fjellet Dønnamannen døser i havet. Etter en god sykkeltur og kanskje også en fjelltur kan du unne deg et besøk på Heidis Sjokaldedrøm, en av verdens minste sjokoladefabrikker.

Ta pedalene fatt: Turen til Dønna kan du gjerne gjøre via ferje og sykkel, for landskapet er som skapt for opplevelser på to hjul. Med Fly and Bike kan du hente leiesykkelen allerede på flyplassen.

Sandnessjøen er et av 41 reisemål du kan besøke med Widerøes Norge Rundt-billett. Se flere Norge rundt-tips

Klar for kultur? Da tar du en dagsutflukt til Petter Dass-museet på Alstahaug. Også denne turen kan fint gjøres fra sykkelsetet. Etter besøket på museet – som er tegnet av det anerkjente arkitektkontoret Snøhetta – bør du teste ut Margrethes café, som byr på lokallaget mat.
Deretter kan du sykle tilbake til fergeleiet på Søvik og ta ferga over til Herøy. Øya har et flatt terreng og nydelig landskap med hvite sandstrender, små bruer og rorbuer. Stikk gjerne innom Herøy kirke, Helgelandskatedralen, en vakker klebersteinkirke fra 1100-tallet. Gå heller ikke glipp av Etcetera Botaniske Utskeielser, en butikk som ikke ligner noe du har opplevd før – må oppleves!

Foto:  Sissel Fornes

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler