Tips Norge Rundt Stokmarknes

Destinasjon, Norge Rundt /

Tips Norge Rundt-billetten: Stokmarknes

Når du lander i Stokmarknes, befinner du deg i hjertet av Vesterålen, et rike bestående av fem øyer helt nord i Nordland.

Sykkel anbefales: Har du lyst til å ta pedalene fatt, anbefales bl.a. ruta Hadselsøya rundt (42 km), som er en fin dagstur. Her sykler du på yttersida av Hadseløya mellom Melbu og Stokmarknes, en smal, kronglete, lettkupert og nydelig rute. På veien kan du nyte utsikten ut mot storhavet og mot Lofoten og Bø i Vesterålen. Stopp på badestranda Taen og besøk også Uvêrshula – bygd av naturens egne byggeklosser – som like godt kan besøkes i midnattssol som i uvær. Neste stopp på ruta er Galleri Uvær, som kan anbefales for alle med enten stor eller liten kunstinteresse.

Verdt å se: Hurtigrutemuseet i Stokmarknes inneholder det landsatte hurtigruteskipet «Finnmarken», er Vesterålens dristigste kultursatsing og noe du absolutt bør ta en titt på.

Stokmarknes er et av 41 reisemål du kan besøke med Widerøes Norge Rundt-billett. Se flere Norge rundt-tips

Gå ikke glipp av: Det nedlagte fiskeværet Nyksund var på begynnelsen av 1900-tallet det nest største fiskeværet i Vesterålen. Foruten å huse en smakfull fiskerestaurant, er det også et populært sted for fotografer og billedkunstnere.

Foto: Bård Løken / www.nordnorge.com / Hadsel

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler