Tips Norge Rundt Trondheim

Destinasjon, Norge Rundt /

Tips Norge Rundt-billetten: Trondheim

I Trondheim kan du rusle rundt og bare nyte livet– eller la deg rive med av spennende norgeshistorie, musikk-, mat- og kulturopplevelser.

Gatelangs: Legg turen innom de fargerike trehusene og koselige kafeene i idylliske Bakklandet, som er gamlebyen i Trondheim.  Bakklandets Skydsstation ble forresten kåret til «årets kafé» av National Geographic for få år siden, og når også reiseguiden Lonely Planet har vært raus med superlativene, kan den være vel verdt et besøk.

Skjer i sommer:  Fra 28. juli til 3. august braker Olavsfestdagene løs, Norges største kirke- og kulturfestival. Dette er virkelig en folkefest, og på programmet står blant annet pilegrimsmesse, historisk marked og ridderturnering.

Trondheim er et av 41 reisemål du kan besøke med Widerøes Norge Rundt-billett. Se flere Norge rundt-tips

Helt unikt: En opplevelse i den gotiske katedralen Nidarosdomen tar deg med helt tilbake til vikingtiden og Olav den hellige. Den bør stå på din «bucket list» rett og slett.

For musikkinteresserte: Rockheim byr på den norske populærmusikkens historie fra 1950-tallet og frem til i dag. Besøk også Ringve Musikkmuseum der du blant annet kan sjekke ut over 2000 musikkinstrumenter fra alle verdensdeler og få omvisning av en spillende guide.

Lokalmat: Trøndelag er Norges lokale matregion nummer én, og Trondheim har fått over 20 restauranter som har fokus på lokal mat. I begynnelsen av august dekkes dessuten bordene for både erketrønderske Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen.

Foto: CH – Visitnorway.com

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler