Aktiviteter, Destinasjon /

Unike hoteller i Norge

Disse hotellene vil du garantert ikke reise fra.

Lengter du etter et avbrekk i hverdagen, eller å oppleve en natt helt utenom det vanlige på hotell? Med spektakulære naturopplevelser like utenfor døren, fløyelsmyke senger og herskapelige måltider er disse historiske hotellene perfekte å rømme til – enten du reiser på egenhånd, med venner eller familie – eller på en romantisk helg med kjæresten.

Det er bare å drømme seg bort: 

1. Opplev Sognefjorden og Walaker Hotell

Foto: De historiske.

Innerst i mektige Sognefjorden ligger Walaker Hotel i den idylliske bygda Solvorn. Hotellet er Norges eldste, og har over 370 år med levende historie i veggene. Her sørger fred og ro for at hverdagsstress fordufter. I sommersesongen møtes du av Walakers frodige rosehage, duftende syriner og lyden av myke bølgeskvulp rett utenfor inngangsdøren.

På tunet ligger Galleri Walaker 300 i en gammel driftsbygning. Inne byr hotellet på kortreist mat fra Indre Sogn, kombinert med nøye utvalgte viner fra restaurantens dyktig sommelier.

En fergetur på Nærøyfjorden er nærmest obligatorisk i tillegg til en rekke andre spektakulære naturopplevelser og aktiviteter .

>> Bestill fly til Sogndal

2. Sveitserslottet Kviknes Hotel i Balestrand

Foto: De historiske.

I Balestrand, vakkert plassert ved ikoniske Sognefjorden, har familien Kvikne drevet legendariske Kviknes Hotel siden 1877.

Selv om hotellet har vært ombygget og restaurert en rekke ganger er den originale og storslagne sveitserstilen godt bevart. Inne i det majestetiske treslottet finner du nasjonalromantisk kunst og utenfor kan du nyte originalen i form av fjell, fjord og himmel i stadig skiftende farge.

Familien Kvikne legger stor vekt sanselige opplevelser, og byr på en velsmakende meny basert på råvarer fra Sogn – og ikke minst vin fra sin egen rikholdige vinkjeller.

Rett utenfor døren venter uforglemmelige naturopplevelser, ta for eksempel turen opp til Keipen og nyt utsikten.

>> Bestill fly til Sogndal

3. Ytterst i havgapet venter Knutholmen i Kalvåg, Bremanger

Buaspa! Badestamper inne og ute ved sjøkanten. Dessuten en perfekt innendørs sandstrand, komplett med sol og solstoler! Foto: De historiske

Ute i havgapet utenfor Florø ligger fiskeværet Kalvåg som er et stort, levende hotell. Her tar du steget inn i en maritim verden og kan velge mellom hotellrom, sjøhus eller hytte. Knutholmen drives av den dedikerte familien Fosse som legger stor vekt på å ivareta opprinnelig stil og atmosfære samtidig som bygningene er oppgradert til moderne standard. Uansett om hvor du overnatter venter mulighet for store opplevelser som for eksempel havfiske.

>> Bestill fly til Florø

4. Lev som en konge på Hotell Union Øye

Med sine autentiske, unike rom og aristokratiske stil er Hotel Union Øye en historisk reise i seg selv. Her sover du i værelser konger og dronninger har sovet i før deg: Dronning Willemina av Nederland, Keiser Wilhelm II av Tyskland, Kong Oscar II, Dronning Maud og Kong Haakon VII har alle feriert på Union Øye. For ikke å glemme forfatterne Karen Blixen, Knut Hamsun, Sir Arthur Conan Doyle og komponisten Edvard Grieg.

På Union Øye er ingen av rommene like, og er restaurert tilbake til slik de var på slutten av 1800-tallet.

Middagen er også av kongelig kvalitet: Her serveres en herskapelig tre-retters i hotellets staselige spisesal, og måltidet akkompagneres med edle dråper fra hotellets vinkjeller. Etter middag byr vertskapet på historiefortelling om svunne tider i hotellets salong.

Rett utenfor hotellet kan du oppleve Ålesund og Sunnmøre fra luften med Helikopter Sightseeing, eller få med deg noen av de andre aktivitetene rundt de majestetiske Sunnmørsalpene.

>> Bestill fly til Ørsta/Volda

5. Eventyret Erzscheidergården på Røros

index

Rom på Ertzscheidergården i Røros. Foto: Tom Gustavsen/Ertzscheidergården

Med Røros kirke som nærmeste nabo er Erzscheidergården fra 1600-tallet litt av Røros´ sjel. Den lune fjellgården preges av den samme atmosfæren som resten av den fargerike trehusbebyggelsen i byen, og er perfekt for en «get-away». Sengene er av ypperste klasse, og frokosten på Erzscheidergården er nærmest blitt verdensberømt. Om morgenen fyller duften av nystekte brød, rundstykker og vafler den koselige spisesalen. Glem ikke å smake på det berømte rørossmøret!

Ellers ligger alt Røros har å by på et steinkast unna. Her får du noen gode tips til hva du bør oppleve i Røros. Ta gjerne middagen på Vertshuset Røros etter en innholdsrik dag i Bergstaden, og prøvesmak det friske Røros-ølet.

>> Bestill fly til Røros

6. Velvære på Røros Hotell

Foto: Røros Hotell.

Regionens største hotell er et perfekt utgangspunkt for å oppleve Bergstadens Røros. Om vinteren kan du ta på deg skiene rett utenfor døra og om sommeren venter turterrenget.

Rommene på Røros Hotell er smakfullt innredet i skandinaviske farger og en miks av lokal og internasjonal design. Husk også å sette av tid til den nyåpnede velværeavdelingen som byr på 700 kvadratmeter bad med blant annet 27 meter langt basseng, jacuzzi og klatrevegg. Badet er bygget i rene naturmaterialer som sten, glass og betong og som overnattingsgjest på Røros Hotell har du tilgang til velværeavdelingen inkludert i romprisen.

>> Bestill fly til Røros

7. Historisk sjarm på Fru Haugans Hotel i Mosjøen

Foto: De Historiske/Fabrice Milochau.

På sjarmerende Fru Haugans Hotel i Mosjøen har gjester sovet godt siden 1794. Det tradisjonsrike hotellet har enestående beliggenhet i enden av pittoreske Sjøgata, og er omgitt av majestetiske fjorder og fjell. Nyt en kaffe eller et glass sjampanje i den vakre hagen som også er kafé, og blir brukt til bryllup både sommer og vinter.

Fru Haugans ligger ved vakre Helgelandskysten og rett utenfor hotelldørene kan du blant annet bli med på Fossesafari langs eventyrlige Vefsna. For flere opplevelser rundt Fru Haugans kan du sjekke disse tipsene.

>> Bestill fly til Mosjøen

PS: Fra april kan du fly direkte fra Oslo til Mosjøen på torsdager og søndager. 

8. Bo i et ekte fiskevær på Svinøya rorbuer i Svolvær

Foto: De Historiske.

Svinøya er et levende fiskevær på en øy rett utenfor Svolvær i Lofoten og består av 30 originale eller nyere rorbuer med høy standard og alt du ønsker av moderne fasiliteter.

Med broforbindelse til Svolvær er Svinøya lett tilgjengelig, men du får likevel følelsen av sjøsprøyt og ekte fiskevær. Alle hyttene er vinterisolerte og det er lagt stor vekt på å beholde originale detaljer.

Stupbratte fjell, historiske fiskevær og muligheter for magisk nordlys gjør Lofoten til et opplevelsesparadis. På Svinøya er lofotfiske, kajakkpadling, nordlyssafarier og truge -og fjellskiturer lett tilgjengelig.

>> Bestill fly til Svolvær

PS: Fra 2. april flyr vi fra Oslo til Svolvær på torsdager og søndager.

9. Augustin Hotel – det sentrale familiehotellet

Foto: De Historiske.

Populære og sentrale Augustin Hotel i Bergen har vært eid av samme familie i tre generasjoner. Her bor du kun en kort spasertur unna Bergens må-se attraksjoner som Fisketorget, Akvariet, Bryggen og Fløien.

Dette klassiske Bergens-hotellet byr på en intim atmosfære i en blanding av moderne design og tradisjonell stil. God mat og drikke hører med til hotellopplevelsen og Augustins Hotels restaurant og vinbar Altona er sertifisert av Wine Spectator for sitt rikholdige utvalg av sjampanje og vin. Her ligger med andre ord alt til rette for en romantisk helg eller en kveld med vinsmaking.

>> Bestill fly til Bergen 

10. På Hotel Bergen Børs bor du du nesten på Bryggen

 Det skal godt gjøres å bestride at Hotel Bergen Børs ligger midt i byen, for fra inngangsdøra er du kun et halvt steinkast fra Fisketorget , Bryggen , Torgalmenningen og Storgata – som er byens handlegate.

Dette elegante designhotellet var tidligere Bergens egen børsbygning og regnes som en av Bergens viktigste bygninger fra nyrenessansen. Her finnes også en av Norges nasjonalskatter, den såkalte Frescohallen – utsmykket med frescomalerier med motiver knyttet til bergensk næringsliv.

Her ønskes man velkommen på fornemt vis. Foto: Hotel Bergen Børs

Nå er denne perlen ombygd til et klassisk, topp moderne hotell, der du også finner restauranten som er kåret til Bergens beste!

Bygget ble reist i 1862, og i veggene sitter mye historie –ikke minst mange mange uoppklarte mysterier

Trendy og moderne, men med et solid historisk sus. Foto: Hotell Bergen Børs

For det er vel ikke til å stikke under en stol at hemmelige dører og spøkelser kan sette en ekstra spiss på oppholdet?

 11. Gourmetopplevelse på Engø Gård, Tjøme

1094028_555961551132622_28262592_o

Velvære på Engø Gård. Foto: Engø Gård.

På Tjøme utenfor Tønsberg ligger Engø gård omkranset av blomster og ærverdige eiketrær Her står tiden nesten stille, og hotellet sverger selv på å være nødhjelp for dem med fulle timeplaner.

Før middag kan du nyte afternoon tea i peisestuen, eller en aperitiff på terrassen (selvfølgelig med sjøgløtt!), før du inntar en syv-retters middag.

Engø Gård har også den perfekte atmosfæren for kurs og konferanser, eller uforglemmelige selskap og bryllup og du kan leie hele eller deler av den vakre gården.

Idyllisk på Engø Gård på Tjøme. Foto: Engø Gård.

>> Bestill fly til Torp

12. Romantikk på Sola Strand Hotel utenfor Stavanger

Sola Strand hotell ligger idyllisk til på den mer enn to kilometer lange strandidyllen Solastranden. Uansett vær, er Jæren en naturopplevelse og inne er det varmegaranti i Norsjøbadet Spa som er en stor velværeavdeling med blant annet motstrømsbasseng, badstuer, kaldtvannskulp og ikke minst uslåelig havutsikt.

Book en romantisk helg der alt ligger til rette for å nyte hverandre, hotellet og Jærens fascinerende kystlandskap.

>> Bestill fly til Stavanger

13. Smaken av Vestlandet på Gloppen Hotell

Kan man noen gang få nok av å skue utover dype, speilblanke fjorder og snødekte fjelltopper? På Gloppen Hotell i Sandane overnatter du i historiske omgivelser i hjertet av Fjord-Norge. Hotellet har sen utsjekk fra rommet, så du får garantert sovet ut.

Det er vanskelig å ikke la seg forføre av Gloppens kjøkken. Menyen består utelukkende av lokale smaker, og du kan sammen en tre-retter fra à la carte-menyen. Avslutt gjerne med en tur ned i kjelleren til et av Norges minste mikrobryggerier. Gå heller ikke glipp av hotellets afternoon tea som er komponert med en egen kortreist vri, og serveres i hagen eller foran peisen på regnværsdager.

>> Bestill fly til Sandane

12. Landlig luksus hos Villa Åmot i Bygstad, Sunnfjord

I Bygstad i Sunnfjord ligger Villa Åmot omkranset av verdensberømt vestlandsnatur. Den storslåtte opplevelsen fortsetter inne der smakfull luksus møter landlig idyll og alt ligger til rette for en romantisk weekend.

Mat og kultur er en stor del av totalopplevelsen på Villa Åmot der kortreiste råvarer leveres på døren eller høstes i hagen før de ender opp i magisk symfoni på tallerkenen. På matkurs med vinsmaking får dere fullt utbytte av smakene.

Fly til Førde fra Bergen og Oslo for å komme til Villa Åmot.

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler