Destinasjon /

Voss Fallskjermklubb

Vi prater med Andreas Hemli, som er daglig leder og altmuligmann i Voss Fallskjermklubb, samt den eneste faste ansatte gjennom vinteren. 29-åringen flyttet til bygda fra hovedstaden i 2014 for ...

Vi prater med Andreas Hemli, som er daglig leder og altmuligmann i Voss Fallskjermklubb, samt den eneste faste ansatte gjennom vinteren. 29-åringen flyttet til bygda fra hovedstaden i 2014 for å følge drømmen om å jobbe med fallskjermhopping på heltid. – Jeg var lei av å sitte på et kontor i Oslo og ville nærmere naturen. I klubben arbeider jeg med alt fra rekruttering og regnskap, til snekring, maling og vasking, pluss noe hopping selvfølgelig, smiler Andreas.

Adrenalinsøkende ildsjeler

  Voss - Andreas Hemli

Andreas forteller at Voss fallskjermklubb ble etablert i 1978 av Odd Dagfinn Hårklau etter en idé fra en gjeng ildsjeler som ønsket å starte med fallskjermhopping i bygda. -Disse ildsjelene har vært med i klubben i mange år og gjort en enorm dugnadsinnsats for å bygge opp både den og klubbhuset vårt her på Bømoen, som ligger 5 minutter unna sentrum.

Høy aktivitet

Norges største fallskjermklubb holder ukentlige kurs fra mai til august og er det hoppfeltet i landet hvor det er gjennomført flest hopp. – Her har vi noe for alle, fra nybegynnere til verdensmestere, sier Andreas. – Skydive Voss er et velkjent navn internasjonalt, noe vi tror skyldes kombinasjonen av fantastisk natur og den åpne og inkluderende stemninga på hoppfeltet, nemlig ”Vossaånden”. Om sommeren jobber 10-20 instruktører i klubben, og disse utdanner opp mot 150 fallskjermelever hvert år og over 700 tandemelever.

Voss Fallskjermklubb 2-2

Heftig ekstremsport

Klubben har bred støtte i lokalsamfunnet, noe som ikke er så rart med tanke på bygdas status som ekstremsportbygda med stor E. Voss er jo kjent for å huse den populære Ekstremsportveko som avholdes i slutten av juni hvert år, en festival fallskjermklubben var med på å starte. – Lokalsamfunnet gir oss god støtte og ser hvilken verdi vi tilfører Voss som bygdas største idrettslag og en god bidragsyter til dens turisme og aktivitet. Vi utfordres jo til tider av det uforutsigbare vestlandsværet. Luftsport begrenser seg gjerne til finværsdager, men vi må bare lære oss å akseptere at det er enkelte ting vi ikke kan gjøre noe med, smiler den daglige lederen.

Verdensledende klubb

Voss Fallskjermklubb 1

Ekstremsportveko er verdens største festival dedikert til ekstremsport, en fantastisk arena for fallskjermhoppere og årets store høydepunkt for klubben, som også ønsker å hevde seg internasjonalt. – Vår visjon er at Voss fallskjermklubb skal være verdensledende på å skape magiske opplevelser i makeløs natur, basert på ekte hoppglede. Vi ønsker at flere skal komme hit for å hoppe, da vi mener dette en verdens vakreste sted for denne type aktivitet, sier Andreas. – Vi skal tilby fantastiske fallskjermhopp, jobbe for økt hoppglede og et godt sosialt miljø for alle klubbens medlemmer og alle som kommer på besøk til oss, avslutter han.

Voss er den perfekte destinasjonen for deg som ønsker en aktiv ferietur, men du trenger ikke være glad i høyder og luftige svev for å finne noe som passer deg. Bygdas slående natur innbyr til aktiviteter året rundt, både for den adrenalinoppsøkende og den som foretrekker et roligere tempo. Fly til Bergen og hopp på toget som tar deg til Voss på en drøy time, med avgang én gang i timen.

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler