Destinasjon, Hva skjer /

Widerøe tar barnekultur under sine vinger

Widerøe er samarbeidspartner med verdens største barneteaterfestival, som arrangeres i Kristiansand i september.

Under Assitej Artistic Gathering 2019 samles minst 500 deltakere fra hele verden i Kristiansand 2-7. september. Assitej er en internasjonal organisasjon som jobber for å spre scenekunst for barn og unge. Assitej er representert i 100 land, inkludert Norge og arrangerer hvert år en internasjonal festival som av mange betegnes som «OL i barneteater».

Ketil Kolstad, direktør for Assitej Norge, er glad for å ha fått Widerøe om bord når delegater og scenekunstnere fra alle verdenshjørner samles til teaterfestival i Kristiansand. Programmet består av 22 teaterproduksjoner fra like mange land.

– Widerøe er en ideell samarbeidspartner for oss. Selskapet jobber med å bringe mennesker og kultur sammen, på tvers av regioner og landegrenser. Vi i Assitej jobber med å bringe scenekunst og kultur for barn og unge fra alle verdenshjørner sammen. Her er det mange fellesnevnere, sier Kolstad.

Viktig

Markedssjef Cecilie Figenschou sier Assitej Norge står for verdier som passer Widerøe godt.

– Vi er stolte over å få anledning til å profilere oss gjennom dette store internasjonale arrangementet som finner sted i Kristiansand, et av våre viktigste strategiske satsingsområder. Vi deler verdiene som Assitej står for, som er å bringe mennesker og kultur sammen og det å gi barn og unge muligheter til å utvikle seg. De er våre framtidige reisende og en viktig målgruppe, sier Figenschou.

Felles verdier

Ketil Kolstad tror Widerøe får vist seg fram for et interessant publikum.

– Widerøe har sjansen til å vise et internasjonalt publikum alle de spennende reisemålene Norge har å by på. Mange av deltakerne på festivalen ønsker å oppleve mer av Norge når de først har kommet hit, sier Kolstad.

Dette er Assitej

  • Assitej er en internasjonal organisasjon som jobber for å fremme scenekunst for barn og unge. Er representert i 100 land, inkludert Norge.
  • Assitej arrangerer hvert år en internasjonal festival der scenekunst for barn og unge blir vist fram. I fjor ble Assitej International Gathering arrangert i Beijing. I 2019 er Norge og Kristiansand vertsland, mens turen går til Tokyo i 2020.
  • Minst 500 internasjonale delegater og 200 scenekunstnere er ventet til samlingen. Programmet vil bestå av 22 teaterproduksjoner fra hele verden.
  • Rundt 4000 barn og unge vil få oppleve forestillingene, takket være et samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken.

Print Friendly, PDF & Email

Relaterte artikler