Destinasjon

BÅTSFJORD

Her forenes fortid og fremtid. Gamle fiskevær, forblåste fyr og en sprell levende fiskekultur.

Foto

Christian Roth Christensen / Visitnorway.com

Fly til Båtsfjord

Innerst i den 13 kilometer lange Båtsfjorden i Finnmark finner du et av Norges aller største fiskevær. Med havet fullt av fisk og en pulserende fiskeindustri, har havnen i Båtsfjord over 7000 skipsanløp årlig og hele syv fiskeforedlingsbedrifter. Det er faktisk ingen andre steder som produserer like mye lodderogn som fiskerne her i Båtsfjord.

Prøv lykken selv ute på havet. Følg med en fiskebåt i de tidlige morgentimene. Kast ut snøret mens sjøfuglene følger deg spent med blikket. Kanskje du får øye på et gammelt skipsvrak eller en nysgjerrig sel langs kysten. Visste du at det finnes 33 ulike arter sel i verden? Syv av dem svømmer i norske farvann.
 

Aktiviteter i Båtsfjord

Stemningen i Båtsfjord er helt spesiell. Kommunens mange fraflyttede fiskevær gir et tilbakeblikk i tiden som en gang var.   Den gamle arkitekturen midt i den arktiske og forblåste naturen gir en unik ramme for rekreasjon og opplevelser.   

Også fuglene flokker til den lille kommunen i Finnmark. Ornitolog eller ei, bør du ta turen til Skarvskiten og Syltefjordstauran for en svevende opplevelse. Pakk med deg kikkert og kamera. Er du riktig heldig, får du øye på den fargerike praktærfuglen.

  • Praktærfugl (Somateria spectabilis) hann letter fra vannet i Finnmark.

    Foto

    Roy Mangersnes/Wildphoto.no/Nordnorge.com

    ET PRAKTEKSEMPLAR: Er du heldig, treffer du på den arktiske anden praktærfugl. Den liker seg langs den iskalde kysten ved Båtsfjord.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 94 88 57 40

Postadresse

Båtsfjord Reiseservice AS
Postboks 93
9991 Båtsfjord

Besøksadresse

Båtsfjord lufthavn
Ordfører Viken vei 1
9990 Båtsfjord

Ukedager

07:00 - 18:00
20:30 - 23:00

lørdag

Stengt

søndag

15:30 - 18:00
20:30 - 23:00