Destinasjon

BERLEVÅG

I Berlevåg blåser det av liv. Widerøe flyr deg til hjertevarme og korsang i nord.

Foto

Bjarne Riesto/Nordnorge.com

Fly til Berlevåg

Berlevåg ligger åpent til ved inngangen til den vakre Tanafjorden. Her har mennesker i lang, lang tid levd i pakt med naturen. Av sjømat som laks, sjørøye fra Kongsfjordelva, skrei og hyse fra Barentshavet – og det seneste tilskuddet, den saftige og smakfulle kongekrabben som kom ruslende over grensen fra Russland.

Det nordlige tettsted er kompakt og lite, sjarmerende og full av sjel. Går du rolig gjennom gatene her, er det ikke utenkelig at du kommer i snakk med en baryton, bass eller tenor. For Berlevåg er kanskje alle mest kjent for sitt standhaftige mannskor, som ble berømt gjennom dokumentarfilmen Heftig og begeistret.    

Aktiviteter i Berlevåg

Det er ingen tvil om at Berlevåg er værhardt. Faktisk så værhardt at moloene som skal beskytte mot de kraftige bølgene, opp til flere ganger har blitt slukt i havgapet. Dagens moderne moloer består derfor av en rekke 15-26 tonns tunge tetrapoder, flettet sammen for å gi ly til det gamle fiskeværet og dets ca 1000 innbyggere.

Her kan du nyte midnattssolen eller polarlys i barske, men trygge omgivelser. Du kan også besøke Havnemuseet og la deg begeistre av gamle fisketeknikker. Gir du stillheten litt tid, kan du kanskje høre lyden av fiskebåtene som fremdeles takter forbi?

Lille Berlevåg er ganske enkelt imponerende vakkert, og ganske eksotisk for mange nordmenn. Et lite stykke utenfor sentrum finner du Sandfjorden landskapsvernområde. Her ligger myke sanddyner og fargerik kystflora som en kontrast til det åpne havet der ute. Like ved skyter en bratt fjellrygg opp fra stranden. Tenk at hvert av disse sandkornene er over 700 millioner år gamle!

 • Bebyggelse i Berlevåg, Finnmark.

  Foto

  Berlevåg Camping

  SJARMERENDE BYLIV: Berlevåg er forblåst, men sjarmerende.

 • Folk på trugetur med staver, Berlevåg.

  Foto

  Berlevåg Camping

  TRUGETUR TIL KYSTEN: Ikke alle er født med ski på beina. Tre heller på trugene og spaser over snødynene ut mot kysten. Den værharde, lille plassen er nemlig kjent for stiv kuling.

 • Kjølnes fyr i nordlys, Finnmark.

  Foto

  Arnt Erik Hansen

  NORDLYS OG FLY: Mørket har lagt seg over Kjølnes Fyr, men både nordlys og Widerøe-fly lyser opp i mørketiden.

 • Moloene i Berlevåg i solnedgang.

  Foto

  Harald Richardsen

  BESKYTTER BERLEVÅG: Flere ganger har moloene som beskytter Berlevåg blitt slukt i havet. Derfor består de moderne moloene av ekstra tunge tetrapoder, som beskytter den lille bygden.

 • To lundefugler på nært hold.

  Foto

  Roy Mangersnes/Wildphoto.no/Nordnorge.com

  LUNDEFUGLER: Det kan lønne seg å studere fjordene, havet og havneområdet rundt Berlevåg. Kjølnes Fyr er også et av Finnmarks mest egnede steder for sjøfuglkikking.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 78 98 13 38

Postadresse

Berlevåg Flyekspedisjon AS
Berlevåg lufthavn
9980 Berlevåg

Besøksadresse

Berlevåg lufthavn
9980 Berlevåg

Ukedager

06:40 - 14:00
21:30 - 23:15

lørdag

Stengt

søndag

21:30 - 23:15