Destinasjon

Billund

Familiebyen byr på sprell og glede for for hele familien. Nå flyr Widerøe flyr deg til Billund!

Foto

Niclas Jessen

Fly til Billund

Spør hvilket som helst barn hvilket land de helst vil reise på ferie til,  og svaret du vil få er garantert Legoland. Den populære fornøyelsesparken med de mange millionene fargerike byggeklosser finner du i Billund, som ligger midt i Danmark.

Billund er en rik liten by, med både  shopping, kunst, kafeer, festivaler og markeder. Full av dansk sjarme. En av områdets naturlige perler er Gyttegård Plantage, med frodig våtmark og innlands sanddyner i Grene Sande. Flere flotte naturstier snor seg i terrenget, mellom lyng, geitrams og busker fulle av bringebær.

Billund er dessuten et ypperlig utgangspunkt for eventyr på resten av Jylland.  I nord finner du småbyliv i Ålborg og verdens vakreste solnedganger i billedskjønne Skagen. I vest slår bølgene inn fra Nordsjøen til glede for både surfere, vindseilere og de som digger drager. Mens i øst ligger storbyen Århus, med sin ungdommelige energi og vakre bebyggelse.

Så må vi ikke glemme Odense som bare er halvannen time unna Billund. Odense, som riktignok er på øyen Fyn, er en dansk liten perle, og selveste Hans Christian Andersen - og den stygge andungens - fødeby.
 

Aktiviteter i Billund

Først og fremst er det jo de mange lekne familieparkene som trekker små og store til Billund. Legoland har vi allerede nevnt, og med god grunn, for hit flokker mer enn 1,6  millioner besøkende hvert år. Det er blandingen av forundring, lek, berg-og-dalbaner og forlystelser for hele familien, som gjør attraksjonen så populær.

Lalandia er heller intet unntak. Her venter vannsklier som er både spennende og skremmende selv for voksne, men også babybasseng og leker tilpasset de aller minste. For ikke å snakke om skøytebane, skibakke og klatrevegg – og garantert godt vær.  

Dyrenes rike finner du i Givskud Zoo, som ligger bare 20 minutter med bil fra Billund. Her kan man ta familien med på safari blant giraffer, sebraer og løver. Her finnes dessuten forhistoriske kjemper, med Danmarks største dinosaurutstilling. Over 50 forskjellige dinosaurer i naturlig størrelse fascinerer selv far.

Men det aller fineste med Billund er i grunn at man er sammen. Hele familien.

 • Et barn klatrer I klatreveggen ved Lalandia Aquadome, Billund.

  Foto

  Lalandia.dk

  KLATRING OG KRÅLING: I Lalandia Aquadome, som er Skandinavias største tropiske vannland, har de også klatrevegg, skøytebane og skibakke

 • To barn leker I bassenget ved Lalandia Aquadome, Billund, Danmark.

  Foto

  Lalandia.dk

  VANNLEK: Timene flyr avgårde i det våte element. Og i Lalandia Aquadome i Billund, skinner dessuten alltid solen.

 • Liten mølle i Legoland, Billund.

  Foto

  Robert Lacy

  TUSENVIS AV LEGOKLOSSER: Både store og små lar seg imponere av bebyggelsen i miniatyr i Legoland.

 • Bebyggelse i Skagen, nord på Jylland, Danmark.

  Foto

  Kim Wyon

  SKAGEN: Nord på Jylland finner du Skagen. De vakre solnedgangene er spesielt populære blant kunstnere, som kommer hit fra hele verden for å fange lyset.

 • Paraglider I vind på Jylland, Danmark.

  Foto

  Mette Johnsen

  PARAGLIDER: Danmark kan ikke skryte på seg massive fjell og fjorder, men vind har de mer enn nok av, og den er ypperlig til paragliding.

 • Jente leker på stranden ved Saltum, Jylland, Danmark.

  Foto

  Niclas Jessen

  OPPDAGELSESFERD: Jyllands mange strender er minst like spennende som både Legoland og Lalandia.

 • Kiting langs vestkysten av Jylland, Danmark.

  Foto

  Mark Wengler

  VIND UNDER VINGENE: Jyllands langstrakte kyst er kjent for ypperlige vind- og bølgeforhold.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+45 76 50 50 50

Postadresse

Billund lufthavn
Passagerterminalen 10
7190 Billund
Danmark
CVR nr.: 23343118

Besøksadresse

Billund lufthavn
Passagerterminalen 10
7190 Billund
Danmark

Ukedager

04:45-21:45

lørdag

04:45-19:15

søndag

04:45-21:45