Destinasjon

Brønnøysund

I Brønnøysund får du brukt beina - enten det er med sykkelsko, fjellsko, tursko eller rollerblades.

Foto

Terje Rakke/Nordic Life/Helgeland Reiseliv/Visithelgeland.com

Fly til Brønnøysund

Helgeland er på en måte Lofotens lillesøster. Og som søsken ofte kan være, er de to veldig forskjellige. Lofoten er spisse topper og dramatiske kontraster. Helgeland er åpent, vidstrakt og langt flatere.

Nettopp det gjør Helgelandskysten, med sine mange vakre nasjonale turistveier, til et yndet sykkelparadis. Tråkk gjennom kulturlandskap som kan minne om den franske rivieraen, forbi villsau og spælsau, strender og laguner.

Fra Brønnøysund bruker du halvannen til to timer på sykkelen ut til Torghatten. Det kjente fjellet med hull rett gjennom forteller et sagn om tre troll, en pil og en hatt. På avstand ser hullet lite ut, men vi lover en spesiell opplevelse med et 35 meter høyt steintak. Og utsikten fra Torghatthullet er uten sidestykke!
 

Aktiviteter i Brønnøysund

Kystbyen Brønnøysund ligger like sør for polarsirkelen. Naturen langs Helgelandskysten er helt spesiell. Den grunne jordskorpen som strekker seg langs kysten, gjør at titusener av øyer, skjær og holmer stikker opp av sjøen. Med andre ord: Perfekt for padling og øyhopping.

Den spesielle geologien er også opphav til de kritthvite kalkstrendene. Nyt de lange, lyse sommerdagene med sand mellom tærne. Sleng ut fiskesnøret, tenn et bål i fjæra og kjenn at livet er godt.

Fra Brønnøysund er det lett å komme seg ut til vidunderlige Vega. Øyriket like nord for Brønnøysund er på UNESCOs verdensarvliste for det unike samspillet mellom øybeboere og ærfugl. I over 1500 år har kvinner og menn laget reder for den søte ærfuglen, og når den flyr sørover for vinteren, samles dyrebare dun og fjær fra redene.

På veien passerer du populære Hildurs Urterarium. Her kan du rusle rolig i den mangfoldige urtehagen, og nyte lokal mat av høy kvalitet.

 • Liten gård ved Torghatten, Brønnøysund.

  Foto

  Bård Løken/Nordnorge.com

  SMÅBRUK VED HATTEN: Torghatten er en av de mest besøkte fjellene i både Brønnøysund og langs hele Helgelandskysten. Turen opp til hullet som går tvers gjennom fjellet tar bare en liten time.

 • Fargerike småhus I Brønnøy på vinteren.

  Foto

  Erik D. Harvey/Visithelgeland.com

  SJARMERENDE BY: Brønnøy er en sjarmerende liten by på Helgelandskysten, med fargerike hus.

 • Helgelands mange øyer sett fra en fjelltopp.

  Foto

  Magnar Solbakk/Visithelgeland.com

  ØYRIKET: Tar du turen litt opp i høyden, får du utsikt over de tusener av øyer, holmer og skjær som ligger strødd utover Helgelandskysten.

 • Et par på sykkeltur slapper av i fjæra, Brønnøysund.

  Foto

  Terje Rakke/Nordic Life/Helgeland Reiseliv/Visithelgeland.com

  LYKKE PÅ TO HJUL: Brønnøysund er en del av den populære sykkelruten langs Helgeland. Reis i ditt eget tempo og stopp så ofte du bare vil.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 63 40

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Brønnøysund Lufthavn
8900 Brønnøysund

Besøksadresse

Brønnøysund lufthavn
8900 Brønnøysund

Ukedager

06:00 - 20:15

lørdag

10:15 - 11:45
15:15 - 16:45

søndag

12:15 - 20:15