Destinasjon

Florø

Florø strekker seg ut mot havet. Nyt den særegne kystkulturen med øyhopping og havfiske.

Foto

Sverre Hjørnevik/Fjordnorway.com

Fly til Florø

Natur og industri side om side. Fjord og kyst. Mennesker og natur. I Norges vestligste bykommune, Flora, er spennet stort. La deg sjarmere av de gamle trehusene i sentrum - og ta for deg av vestlandsk natur etterpå.

Nærheten til naturen gir muligheter for spennende oppdagelser, enten du vil padle sjøveien med ren muskelkraft, eller du vil snøre på fjellskoene og bestige Europas høyeste sjøklippe. Hornelen (860 moh.) kan være krevende og bratt, så ta med deg en god venn på vandringen.

For et lettere terreng kan du vandre i vikingenes fotspor langs Nordsjøløypa i Eivindvik. Den er en av totalt 26 vandreruter som strekker seg gjennom Norge, Sverige, Danmark, Nederland, England og Skottland. Visste du at løypa strekker seg over totalt 5000 kilometer med opparbeidede stier? Her er det bare å legge ut på vandring.
 

Aktiviteter i Florø

Det fine med Florø er roen. Den lille byen har flere koselige små smug og kaféer – der kan du sitte timesvis med en god bok, eller bare observere hvordan det vestlandske hverdagslivet rusler av gårde.

Sommermånedene byr på mengder av makrell. Det er så vidt du rekker å slippe ut snøret før du må dra det opp igjen. Men også sild, laks, torsk og sei storkoser seg langs kysten. De lokale fiskerne vet hvor fangsten er best.

Ta en båttur langs kysten, sus over bølgene. Nyt den friske brisen og de lilla lyngheiene i skjærgården. Kystmuseet kan fortelle om en levende kysthistorie; fra skipsbygging og verftsindustri til oppdrett og turisme.

 • Kvanhovden Fyr.

  Foto

  Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjordnorway.com

  FØLG KYSTEN: Utenfor Florø kan du følge Nordsjøløypa til blant annet Kvanhovden fyr - hvor du også kan overnatte.

 • Kajakk på fjorden, Solund, Sogn og Fjordane.

  Foto

  Sverre Hjornevik

  SJØVEIEN: Florø strekker seg ut mot havgapet. Med kajakk kan du padle mellom holmer og skjær.

 • Toppen av Hornelen ved Bremanger, Sogn og Fjordane.

  Foto

  Sverre Hjornevik

  STUPBRATT SJØKLIPPE: Veien opp til Hornelen (860 moh.) er både krevende og bratt, og på toppen venter Europas høyeste sjøklippe.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 69 30

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Florø Lufthavn
6900 Florø

Besøksadresse

Florø Lufthavn
Thor Solbervei
6900 Florø

Ukedager

05:30 - 24:00

lørdag

08:00 - 10:00

17:00 - 19:00

søndag

08:00 - 14:00
17:00 - 24:00