Destinasjon

Førde

Førde er sentrum for kultur i Sogn og Fjordane, og vassdragene byr på elleville, våte opplevelser!

Foto

Mattias Fredriksson/Fjord Norway

Fly til Førde

Speilblanke vann og trolsk natur. En robåt som hviler langs vannkanten, et naust og knitrende St. Hansbål. Vi er nå i Nikolai Astrups verden. Med fjord og fjell, folkekultur og mytisk natur. Når mørket faller på, er det fort gjort å se troll i disse trakter.

Hvis du først er i Førde, er en dagstur til Jølster og Astruptunet en flott avstikker. Bli bedre kjent med kunstneren og traktene som gjorde hans malerier verdenskjente.

Vil du slå deg løs, er elverafting stort i disse traktene. Førde ligger nemlig helt innerst i Førdefjorden, med flere ville vassdrag. Kledd i våtdrakt, hjelm og redningsvest, er dette kanskje det tetteste du kommer på de voldsomme naturkreftene. Det er isbreene og snøsmelting fra fjellene rundt som gir kraft under båten.

De bølgende fjellformasjonene i området er perfekt for alpint. Og om du foretrekker langstrakte løyper, er langrennsforholdene ypperlig på vinteren.
 

Aktiviteter i Førde

Sogn og Fjordane er tradisjonsrik seterdrift og varme somre i fjellet. Geiter, kyr, budeier og småbarn med skaut. Besøker du Musea i Sogn og Fjordane, som ligger i Førde, blir du virkelig tatt med tilbake i tid. Spaser mellom gårdshus fra 1500- og 1800-tallet. Lær om livet som en gang var. Hils på geitene og grill pinnebrød over åpen flamme.

En annen perle er Huldefossen. I voldsom hvit drakt, fosser vannet nedover fjellet. Fallet er over 90 meter og sies å være ett av de mest fotograferte langs hele fjordlandet. Områdene rundt Førde er dessuten full av fisk, så her sjansen stor for at både sports- og hobbyfiskere vil stortrives. Fra fjell til fjord, i elver, sjø og ferskvann - her er både fiskemulighetene og fiskeplassene fantastiske.

Modernismen får du på Sogn og Fjordane Kunstmuseum. Signaturbygget som ligger midt i sentrum ble åpnet i 2012 og huser i dag over 1000 kunstverk, både kunsthåndverk, tresnitt, oljemalerier og installasjoner.

 • En gruppe mennesker på elverafting nedover Jølstra i en gummibåt.

  Foto

  Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjordnorway.com

  ELVERAFTING: Å fly nedover Jølstra i en gummibåt er vått, vilt og vidunderlig. Garantert latterkrampe og melkesyre om hverandre.

 • En geit ved vannkanten, Førdefjorden.

  Foto

  Sverre Hjørnevik/Fjordnorway.com

  NIKOLAI ASTRUP: Det er lett å se hvor Sogns store kunstner, Nikolai Astrup, hentet sin inspirasjon fra. Du kan besøke hans hjem i Jølster, som ligger like nord for Førde.

 • En kvinne og en mann fisker på en brygge, Førdefjorden.

  Foto

  Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjordnorway.com

  FØRDEFJORDEN: Test fiskelykken ved en speilblank Førdefjord. Eller bare len deg tilbake og nyt solen.

 • Huldefossen på sommerstid, Førde.

  Foto

  Cole Rise/Matador Network/Fjordnorway.com

  SPEKTAKULÆRE FOSSEFALL: Huldefossen har et 90 meter høyt fall, og ligger omkring 10 kilometer fra Førde.

 • To turgåere ved Briksdalsbreen.

  Foto

  Mattias Fredriksson/Fjord Norway

  ISBREENE: Ta fjellskoene fatt og oppdag noen av fjord-Norges fineste breer. Dette er Briksdalsbreen.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 62 80

Postadresse

Wiiderøe Ground Handling AS
Førde Lufthavn
6977 Bygstad

Besøksadresse

Førde lufthamn
Bringeland
6977 Bygstad

Ukedager

05:30 - 23:15

lørdag

08:00 - 16:45

søndag

12:00 - 23:15