Destinasjon

Gøteborg

Widerøe flyr deg til Sverige - til fornøyelsenes by Gøteborg, til digre kanelboller og barnelatter.

Foto

Per Pixel Petersson/Imagebank.sweden.se

Fly til Gøteborg

Sosiale, trivelige kafeer, varm kakao og en kanelbolle; Gøteborg er byen som setter god stemning  først. Stockholms lillebror er liten nok til å bevare det intime og unike ved byen, men stor nok til at det alltid skjer noe spennende.

Hver årstid har sin sjarm. Om vinteren venter julemarked, hvitkledde gater og shopping. Med våren springer tulipanene ut, og du kan spise lunsj ute ved en av de mange matvognene. Sommeren er sol, seiling og en smørgås ved havnen. Mens høsten er fargerik og fotovennlig, og perfekt for å besøke de mange kunstgalleriene. Ikke minst har de Magasingatan full av hippe matvogner, kaffe av høy og kjent kvalitet, og helgebruncher i internasjonal klasse.

Men kanskje viktigst: Hele året kan du slå deg løs på Liseberg. Bli skremt i spøkelseshuset, fly høyt i berg-og-dalbanene og spis sukkerspinn til solen går ned.
 

Aktiviteter i Gøteborg

Trivelige Gøteborg passer for alle. Enten du reiser med venninner, kjæresten eller med småbarn og besteforeldre. Nesten alt er innen gåavstand. Og aktivitetene spenner fra det helt barnlige, som badeland, dyrepark og akvarium, til det mer historiske som Stadsmuseet, Sjøfartsmuseet og den vakre botaniske hagen.

Gøteborg er også byen med en mengde store arrangement, sportsbegivenheter, konserter og alt som foregår på Svenska Mässan. Her finner du alt fra musikkfestivalen Way Out West, hestefesten Gøteborg Horse Show, den morsomme 10-kilometeren Midnattsloppet, hvor folk kler seg ut, og Kulturkalaset, som er en av Nordens største kulturfestival - og helt gratis.

Så om du har en weekend, 48 timer eller mindre: Lad opp batteriene, fyll på med fika og la den livlige byen stå for resten.

 • Bading I skjærgården ved Gøteborg.

  Foto

  Goran Assner

  SKJÆRGÅRDSLYKKE: Gøteborg er byen ved skjærgården. På sommeren trekker folk mot de varme svabergene, og står nærmest i kø for å stupe i sjøen.

 • Julemarked i fornøyelsesparken Liseberg, Gøteborg.

  Foto

  Liseberg.se

  JUL I FAMILIEPARKEN: Liseberg er høyt og lavt for både store og små. Hver jul blir parken gjort om til rene julesagaen. Her kan du faktisk gjøre unna store deler av julehandelen.

 • Svensk bakverk med navn Kanelbullar.

  Foto

  Lola Akinmade Åkerström/Sweden.se

  KANELBULLE OG MYS: Fika og en kanelbulle er selve definisjonen på svensk kos – eller mys. I området Haga er det tett mellom kafeene, så her kan du fint gå fra fika til fika til fika.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+46 31 94 25 72

Postadresse

Aviator Airport Services Sweden AB
Postboks 2156
S-438 14 Landvetter Airport
Sverige

Besøksadresse

Gøteborg Airport
438 80 Landvetter
Sverige

Ukedager

Mandag - torsdag:
05:00 - 19:30

Fredag:
05:00 - 22:00

lørdag

05: 00 - 14:30

søndag

06:30 - 19:30