Destinasjon

Hamburg

Hamburg overrasker med kul arkitektur og stor musikk - og på Reperbahn har de øl for ekte sjømenn.

Foto

Andreas Vallbrach/Hamburg.de

Fly til Hamburg

Havnebyen Hamburg har virkelig fått fart på sakene de siste årene. Byen var nemlig på alles lepper da den arkitektoniske perlen Elbphilharmonie åpnet dørene i 2017. Ikke mindre enn fire millioner svirret inn dørene til det splitter nye konserthuset ”Elfie” det første året.

Hamburg nærmest oser av historie. Byen er en av verdens største havnebyer, med tusenvis av skip, småbåter, kontainere og heisekraner som jobber døgnet rundt. Helt siden 700-tallet har elvene Elben og Alster fungert som knutepunkt for handel inn og ut av Europa.

Det ryktes dessuten at The Beatles startet sin karriere i Hamburg. Kanskje ikke så rart når ”Berlins lillebror” kan by på mer enn 100 musikklubber, 280 musikkforlag og 200 musikkstudioer. Så sjekk ut konsertkalenderen før du flyr av gårde til Hamburg. 
 

Aktiviteter i Hamburg

I likhet med den travle havnen, myldrer det av aktiviteter i Hamburg. Pass på å få med deg UNESCO-byggene Speicherstadt og Kontorhausviertel, som imponerer i både byggestil og beliggenhet, og forunderlige Miniature Wunderland, med en av verdens største modelljernbaner.

En annen raritet er bilmuseet Prototyp, hvor du kan studere biler som det bare finnes ett eksemplar av i hele verden. Reiser du med barn, er nok en tur innom byens dyrepark, Hagenbecks Tierpark, med på å gjøre deg populær. Vinterstid er det julemarkeder som gjelder, og her byr byen på hele 15 faste julemarkeder hvert år.

Utelivet finner du blant annet i strøket Reeperbahn, hvor de gamle sjømennene vanket. Tyskland er kjent for godt øl og her ligger vannhullene på rekke og rad. Så smått rufsete er det også i den kulturelle bydelen Schanzenviertel, hvor mange av byens over 10 000 frie kunstnere holder til.

Og så må vi ikke glemme havnen, for byen er virkelig flott å se fra en elvebåt. Ved elven Elbe finner du dessuten strender. Til lukten av solkrem og sommer, kan du skue over på byens travle havneliv, med dens gigantiske skip og lastekraner.

 • Konserthuset Elbphilharmonie, Hamburg.

  Foto

  Cooper Copter/GmbH

  ARKITEKTUR: Det splitter nye konserthuset Elbphilharmonie har virkelig fått satt Hamburg på kartet.

 • Mennesker som slapper av og noen syklister langs elven Elben, Hamburg.

  Foto

  Hamburg.de

  SLAPP AV LANGS ELVEN: Hamburg er ekstra behagelig på sommeren. Lei deg en sykkel eller bare slapp av langs elven Elben.

 • Strand ved byelven Elben i Hamburg.

  Foto

  Christian Spahrbier/Hamburg.de

  BYSTRAND: Industri møter strand ved byelven Elben i Hamburg. Hit trekker folk for en sen piknik.

 • To artister fra en operaforestilling ved Elbphilharmonie-konserthuset i Hamburg

  Foto

  Stage Entertainment/Hamburg.de

  AKTVERDIG AKUSTIKK: Er du heldig, kan du sikre deg billetter til en konsert ved Elbphilharmonie, som skal ha noe av verdens beste akustikk.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+49 40 50 750

Postadresse

Flughafen Hamburg GmbH
Flughafenstr. 1 - 3
22335 Hamburg
Germany

Besøksadresse

Flughafen Hamburg
Flughafenstr. 1 - 3
22335 Hamburg
Germany

Ukedager

05:00-00:00

lørdag

05:00-00:00

søndag

05:00-00:00