Destinasjon

Harstad/Narvik

Harstad og Narvik er de arktiske byene som byr på villmark, fjordcruise, trugeturer og byturer.

Foto

Frank Andreassen/Nordnorge.com

Fly til Harstad/Narvik

Harstad og Narvik er byene med de mange opplevelsene. Du er nå nord for polarsirkelen, med lange lyse sommernetter og det mystiske nordlyset på vinterstid.

Narvik, som ligger i Nordland fylke, er kjent for Ofotbanen som frakter jernmalm fra Kiruna i Sverige. I dag kan du følge den vakre kulturminnestien langs togskinnen, fra fjell til fjord.

Harstad, som er den nest største byen i Troms fylke,  blir kalt for Vågsfjordens perle. Her finner du et yrende butikk- og folkeliv, og det tropiske badelandet Grottebadet. Byen er også kjent for sin umiddelbare nærhet til naturen. Spesielt Folkeparken med sine flotte turområder og langstrakte skiløyper, trekker harstadværinger ut hele året.
 

Aktiviteter i Harstad/Narvik

De to byene er perfekte for å legge ut på nordlysjakt. Bli med på arrangerte turer langt opp i fjellet, der du kommer tett på aurora borealis. Tilbring natten i en lavvo og vær i ett med vinteren. Eller bli med ut på fjordcruise i Ofotfjorden og Vågsfjorden, og se byene og naturen fra sjøsiden.

Av det mer sentrumsnære slaget, kan du bli med til Narviksfjellet (656moh). Ta enten gondolbanen eller skiheisen til topps. Her venter nemlig ett av landets mest urbane skianlegg, og en panoramautsikt ut over Ofotfjorden og Nordlands fantastiske fjellandskaper.  Kanskje du får øye på Den Sovende Dronning og den berømte Lofotveggen?

Harstad er byen for Festspillene i Nord-Norge – de Arktiske Festspillene. De ønsker å være verdens viktigste kunstfestival for det sirkumpolare nord, og har et sterkt fokus på kunst og kultur fra den nordlige verden. En fest du sjeldent glemmer, med andre ord.

 • Harstad by og havn en sommerdag.

  Foto

  Bård Løken/Nordnorge.com

  FEST OG KUNST: Harstad er kjent for de Arktiske Festspillene. Det sies at dette er en fest du sent vil glemme.

 • Gondolheiser på Narvikfjellet, Narvik.

  Foto

  lgf/Foap/Visitnorway.com

  GONDOL TIL TOPPS: Sjeldent pen panoramautsikt får du på toppen av Narvikfjellet. Ta gjerne gondolbanen opp til de 656 høydemetrene.

 • Naust i midnattssol, Harstad.

  Foto

  Frank Andreassen/Nordnorge.com

  LYSETS LANDSDEL: Nord for polarsirkelen venter deg en lysfest både sommers og vinters.

 • Kajakkpadler i Efjorden, Ofotfjorden i Ballangen kommune.

  Foto

  Tom Erik Ness/Nordnorge.com

  KAJAKKLIVET: Kajakkpadler i Efjorden, Ofotfjorden i Ballangen kommune.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 68 50

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Harstad/Narvik lufthavn
8536 Evenes

Besøksadresse

Harstad/Narvik lufthavn
Evenes
8536 Evenes

Ukedager

05:00 - 23:00

lørdag

05:00 - 15:00

søndag

09:00 - 23:00