Destinasjon

Haugesund

Med sin vennlige vestlandske kystkultur ønsker Haugesund deg velkommen til skjærgården i vest.

Foto

Scott Sporleder/FjordNorge

Fly til Haugesund

Vestlandet strekker seg langs kysten med øyer, holmer og måkeskrik. Utenfor herjer Nordsjøen, hvor kystfiskerne i flere hundre år har funnet sin fangst. Torsk, sei, lyr og makrell – og stimer av sild i hopetall. Det var nemlig silda som skulle bli suksess for Haugesund.

Etter hvert forsvant silda, men kystfolket forble. Og i dag er kanskje byen mer kjent for maritime næringer som shipping og verftsindustri.

Men de er også kjent for sin årlige jazzfestival Sildajazzen. Da snakker vi vaskeekte vestlandsk folkefest, med improviserte blåtoner som bakteppe.

En kvinne som er kjent for sin improvisasjon, skjønnhet og sjarm, er Marilyn Monroe. Visste du at hun er norskættet med røtter til Haugesund? Du finner faktisk en statue av henne i sentrum.
 

Aktiviteter i Haugesund

Haugesund er også filmens by. Den årlige filmfestivalen som avholdes i Haugesund er kjent som en av de mest prestisjetunge og viktigste arenaene for bransjen. Topp to i Skandinavia.

Ytterst i havet, 18 kilometer vest for Haugesund ligger kystperlen Utsira. Midt i Nordsjøen – siste utpost før Shetland – og med omtrentlige 218 innbyggere. Utsira er norges nest minste kommune og kjent for sitt unike kulturlandskap, der sauer har beitet i mange hundre år. Også fuglelivet er verdenskjent. Med snodige karakterer som sibirpiplerke, gulbrynsanger, tartarpiplerke, rosenfink og vierspurv, for å nevne noen.

 • Småbåter ved havnen I Haugesund.

  Foto

  Sverre G. Hauge

  HAVNELIV I HAUGESUND: Enten det er Sildajazz, filmfestival eller bare en solskinnsdag, kommer folk farende til Haugesund i småbåtene sine.

 • Havneområde med båter og brygger på øya Utsira.

  Foto

  Utsira kommune/Visithaugesund.no

  KJENT KYSTPERLE: Utsira er siste utpost før Shetland, hele 18 kilometer fra fastlandet. Her får du oppleve ekte kystkultur, med sauer på helårsbeite og et yrende fugleliv.

 • En gruppe mennesker på en rib-båt utenfor Haugesund.

  Foto

  Ole Andreas Haddeland/Visithaugesund.no

  BØLGEKRAFT OG BÅT: For et realt magasug, bli med ut i rib-båt og ri over bølgene. Overlevelsesdrakten holder deg varm, selv om sjøsprøyten pisker deg i ansiktet.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 65 75

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Haugesund lufthavn
Karmøy
4252 Avaldsnes

Besøksadresse

Haugesund lufthavn
Helganesveien 350
4262 Avaldsnes

Ukedager

05:00 - 10:00
14:00 - 23:00

lørdag

05:00 - 12:00

søndag

09:00 - 23:00