Destinasjon

HONNINGSVÅG

Nordlys, midnattsol og en skikkelig god nordnorsk humor står på menyen i trivelige Honningsvåg.

Foto

Katja Rykova/Nordnorge.com

Fly til Honningsvåg

Med sine 71 grader nord, er du nå så langt nord som du kan komme i en nordnorsk by. Og bare 35 kilometer utenfor Honningsvåg ligger selveste Nordkapp. Det majestetiske platået som stikker ut fra fastland er selve målet for mange som kommer til Finnmark. Det har det vært helt siden 1600-tallet, da de første turistene begynte å trekke nordover.

Du står da nærmest på verdens ende. Vil du enda lenger nord på norsk jord, er både Kinnarodden og Knivskjellodden spennende destinasjoner. Men Nordkapp er tilgjengelig med bil – og minst like fascinerende.

Honningsvåg er nok byen med Norges mest kjente revy, nemlig Honningsvågrevyen. Så om du er i Vest-Finnmark rundt juletider er dette en latter du sent vil glemme. Med unntak av den tunge tiden under andre verdenskrig, har Honningsvågrevyen spilt uavbrutt – år etter år – helt siden 1929.
 

Aktiviteter i Honningsvåg

Det er ikke bare revylivet som yrer i Honningsvåg. Også dyrelivet trekker turister. Å få se en flokk reinsdyr i midnattssol er en opplevelse for folk flest. På våren flyttes nesten 4000 reinsdyr over Magerøysundet til sommerbeitene på Magerøya. Men på høsten venter den virkelige opplevelsen: Da svømmer de tilbake over sundet, tett i tett, tilbake til fastlandet.

Like vest for Nordkapp skyter et fjell opp av havet. Og akkurat disse fjellsidene er hjem til en av de største fuglekoloniene i hele norge. Her flyr havsuler, krykkjer, lomvi og skarv hastig mellom fugleredene i fjellsiden og fiskestimene like utenfor. Og den søte lundefuglen; den finnes det nesten én million av i disse traktene.

Ja, så må vi ikke glemme den populære kongekrabben. I Honningsvåg kan du nemlig bli med på kongekrabbesafari. Den vandrende kongen fra Russland er slett ikke et pent syn – men godt smaker den.

 • Fargerik bebyggelse i Honningsvåg.

  Foto

  Trym Ivar Bergsmo/Nordnorge.com

  FARGERIKE FINNMARK: I Nord-Norge er det tradisjon å male husene i sterke, ulike farger. Det lyser ekstra opp når snøen legger seg.

 • Nordkapplatået på Magerøya, Finnmark.

  Foto

  Johan Wildhagen/Visitnorway.com

  VED VEIS ENDE: Nordkapp er for mange selve målet med reisen. Og Honningsvåg er nærmeste tettsted til det populære platået.

 • Kongekrabbe fanget I et nett av to fiskere.

  Foto

  CH/Visitnorway.com

  SELVESTE KONGEN: I Honningsvåg er de kjent for både Nordkapp, sitt rike revymiljø og den ikke så pene – men velsmakende – kongekrabben.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 66 40

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Honningsvåg lufthavn
9751 Honningsvåg

Besøksadresse

Honningsvåg lufthavn
Valan
9751 Honningsvåg

Ukedager

05:15 - 13:30
07:30 - 23:15

lørdag

Stengt

søndag

17:30 - 23:15