Destinasjon

KIRKENES

Her får du mørketid og ishotell i minus 20 - og midnattssol med eksotisk trekkfugl i kikkerten.

Foto

Kirkenes Snøhotell

Fly til Kirkenes

Når du lander i Kirkenes er du hele 400 kilometer nord for polarsirkelen. Omgitt av vill og langstrakt natur, med boreal regnskog, tundra og taiga – bare 15 kilometer fra den russiske grensen.  

Få steder er full av aktivitetstilbud som Kirkenes. Og her er vinter virkelig vinter. Men er påkledningen varm, isolerende og vindtett, er det bare å la lekene begynne.

Kjenn hvordan det kiler i magen når du dras gjennom snølandskapet av et hundespann. Dra ut i båt på kongekrabbesafari og følg krabben fra 20 meters dyp til delikatesse på matfatet.

Bli med langt inn på vidda, unna kunstig belysning. Ligg langflat i snødynene med blikket opp mot det dansende nordlyset like over deg.

Mett av dagens smaker og inntrykk, tuller du deg inn i varme reinsdyrskinn og faller til ro i det verdenskjente ishotellet som gjenoppstår hver vinter.
 

Aktiviteter i Kirkenes

Også sommeren står i Kirkenes´ tegn. Til tross for den bitende vinterkulden, kan du faktisk få 30 varmegrader så langt nord. Smør deg med solkrem og bli med ned Grense Jakobselv i en elvebåt. Dette er vannveien som skiller Norge fra Russland. Eller test bølgene i Barentshavet på en heftig havrafting.

I dag er hovednæringen i Kirkenes turisme, men historisk er dette først og fremst en gruveby med nikkel som hovednæring. Visste du at 10% av befolkningen er russisk, og alle offentlige skilt er skrevet på både norsk, samisk og russisk?

Kirkenes er rett og slett en spennende smeltedigel av kulturer og nasjoner. Midt i Finnmarks ville natur.

 • Folk ved Grense Jakobselv i en langstrakt elvebåt.

  Foto

  Trym Ivar Bergsmo/Nordnorge.com

  ELVEBÅTSAFARI: Blir med ned i solskinn med Grense Jakobselv i en langstrakt elvebåt. Her er du helt på grensen til Russland.

 • Fugler i midnattssol, Ekkerøy, Finnmark

  Foto

  Bjarne Riesto/Nordnorge.com

  ET FUGLEPARADIS: Flere av klippene utenfor Kirkenes har store kolonier med trekkfugl. Den beste måten å se dem er fra en rib-båt – så bli med ut på bølgene.

 • Samekvinne og barn på en reinslede.

  Foto

  Ørjan Bertelsen/Nordnorge.com

  SÁPMI: Finnmark er samenes hjem. Ikke langt tilbake i tid var det vanlig at de fulgte reinsdyrflokken fram og tilbake, fra vidde til kyst.

 • Kvinne kysser en kongekrabbe.

  Foto

  Visitnorway.com

  KONGEN FRA RUSSLAND: Den gigantiske kongekrabben kom en dag ruslende over fra Russisk grense. I dag er den hovednæring for flere bedrifter i Finnmark og Kirkenes.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 70 08

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Kirkenes lufthavn
Høybuktmoen
9912 Hesseng

Besøksadresse

Kirkenes lufthavn
Høybuktmoen
9912 Hesseng

Ukedager

04:00 - 21:30

lørdag

09:00 - 13:00

søndag

09:00 - 21:30