Destinasjon

Kristiansand

Sommerperlen i sør leverer skjærgårdsidyll, sørlandske smil og et skikkelig sjørøvertokt om du vil!

Foto

Matti Bernitz/Visitnorway.com

Fly til Kristiansand

Som et lite paradis i sør, venter vennlige Kristiansand. Byen med de hvite trehusene er sommeridyll på sitt beste. Bli med en seilbåt ut i skjærgården. Pakk kjølebagen full av deilige småretter, og bare nyt livet på svaberget.

Sørlandets hovedstad er også kjent som “barnas by”, og ikke uten grunn. For i Dyreparken venter løver og tigre, apekatter og kameler. Du kan bli med når geparden skal mates og når orangutangene får sine bananer. Bli kjent med innbyggerne i Hakkebakkeskogen og Kardemomme By, ta deg en dukkert i badeland og avslutt dagen med sjørøverne i Kjuttaviga. Her er ingen landkrabber trygge.  

Lindesnes fyr er kjent for å være den sydligste odden i Norge. Men visste du at dette ved flere anledninger har blitt spekulert i? Skjernøy i Mandal har tidvis konkurrert om den gjeve plasseringen. Men Lindesnes vant til slutt.
 

Aktiviteter i Kristiansand

Sørlandslivet er herlig. I gatene møter du smilende og sosiale mennesker. Dialekten alene er nok til å gjøre en glad. Kanskje det er derfor musikk-, kunst- og kulturlivet virkelig har fått blomstre? Byens kulturelle storstue Kilden har i alle fall gitt innbyggerne og tilreisende et helt nytt spenn av tilbud. Det helt spesielle bølgede bygget i modernistisk utforming er tegnet av finske ALA Architects og norske SMS Arkitekter.

En fin måte å nyte de fredelige omgivelsene på Sørlandet, er over et grønt slag med golf. Det milde klimaet gjør at sesongen på Sørlandet varer både lenge og vel – så her får du tid til å forbedre slagene.

Sydhavsbølgene bruser ekstra når den populære festivalen Palmesus svinger i gang hver sommer. Kanskje den eneste festivalen i landet hvor festivalfolket kaster skoene og nyter musikk med sand mellom tærne?

 • Inngangen til Kardemomme by i Dyreparken i Kristiansand.

  Foto

  KJersti Solberg Monsen/Visitnorway.com

  LANDKRABBER: I Dyreparken i Kristiansand møter du ikke bare pingviner og sjøløver, men også andre skapninger i Kardemomme By.

 • Seilbåt, brygger og bebyggelse ved Lyngør, Kristiansand.

  Foto

  Matti Bernitz/Visitnorway.com

  SOMMERIDYLL: Hvite hus og en seilbåt ved Lyngør, Tvedestrand.

 • Tre personer på RIB-tur utenfor Lyngør, Kristiansand.

  Foto

  Casper Tybjerg/Visitnorway.com

  HAVRAFTING: Hvis du liker fartsfylte opplevelser, er også RIB-turer et alternativ langs sørlandskysten.

 • Svaberg, hus og brygge ved Skottevik, Sørlandet.

  Foto

  Kurt Hamann/Visitnorway.com

  SVABERG OG SOMMER: Sørlandet er kjent for varme sommerdager og et yrende skjærgårdsliv. Hva er vel mer sommer enn å pelle reker ved sjøkanten?

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 63 00

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Kristiansand lufthavn Kjevik
4657 Kjevik

Besøksadresse

Kristiansand lufthavn Kjevik
4657 Kjevik

Ukedager

06:00 - 23:30

lørdag

06:00 - 23:30

søndag

06:00 - 23:30