Destinasjon

Kristiansund

Klippfiskbyen på Nordmøre er Atlanterhavsveiens hjem. Følg den flotte kysten fra øy til øy.

Foto

Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjordnorway.com

Fly til Kristiansund

Kristiansund er eksotisk på alle måter. Byen i seg selv syder av impulser etter hundrevis av år med tilreisende sør-europeere, asiater og sør-amerikanere som slett ikke kan få nok av den knallgode klippfisken. I dag er byen kanskje mest kjent for de rå, naturlige attraksjonene i nærheten – og et hav full av sild, hval og spekkhoggere.  

Ingen andre byer i Norge har så mange av de store attraksjonene i nærheten som Kristiansund og Molde. Atlanterhavsveien er den lengste av attraksjonene, og den mest tilgjengelige. Den er en del av Nasjonale turistveier, som er kjent for å være eksepsjonelt vakre. Åtte broer binder sammen øyer og holmer. Det er nesten som å fly gjennom landskapet.

Reiser du videre sørover møter du både Molde, Trollveggen, Trollstigen og Geiranger på din vei.
 

Aktiviteter i Kristiansund

Kristiansund er byliv og havneliv. Den beste klippfisken spiser du på Sjøstjerna i sentrum. Den salte fisken gjør seg eksepsjonelt bra i bacalao, i både rød og hvit versjon, og med masse hvitløk.

Lær mer om delikatessen på Klippfiskmuseet. Det er nemlig kombinasjonen av klima og de store områdene med svaberg som gjorde at byen var ideell for tørking av fisk. I dag tørkes torsken i tørkerom, men visste du at den tradisjonelle metoden tok 4-6 uker – noen ganger lenger?

Et annet spennende sjødyr du kan få oppleve i Kristiansund er spekkhoggere. De gigantiske rovdyrene reiser nordover, tett i hælene på sild og skrei. Bli med ut i båt for en dyrisk opplevelse.

Eller bruk tiden din i det som kalles de fire land. For Kristiansund består nemlig av fire øyer: Kirkelandet, Nordlandet, Gomalandet og Innlandet. På den sydligste av disse øyene ligger Tahitibrygga, og her blir det ekstra eksotisk på sommeren under den årlige Tahitifestivalen.

 • Atlanterhavsveien strekker seg over åtte broer og åtte kilometer.

  Foto

  Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjordnorway.com

  VERDENS VAKRESTE VEI: Atlanterhavsveien strekker seg over åtte broer og åtte kilometer. Det kan nesten føles som at du er like mye på sjøen som på veien.

 • Brygger og båter på en øy I Kristiansund.

  Foto

  CH/Visitnorway.com

  LIVET MED HAVET: Kristiansund er verdenskjent for sin klippfisk. Det er torsk som er saltet, skylt og så tørket på svabergene.

 • Det gamle fiskeværet Grip, 12 kilometer nordvest for Kristiansund.

  Foto

  Johan Wildhagen/Palookaville

  GRIP DAGEN: Tolv kilometer nordvest i havet for Kristiansund ligger det gamle fiskeværet Grip. Hit går det båter daglig gjennom hele sommeren.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 62 40

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Kristiansund lufthavn, Kvernberget
Flyplassveien 1
6517 Kristiansund

Besøksadresse

Kristiansand lufthavn
Flyplassveien 1
6517 Kristiansund

Ukedager

05:30 - 20:00

lørdag

06:00 - 09:00

11:00 - 14:00

søndag

07:30 - 20:30