Destinasjon

LAKSELV

Lakselv er selve sentrum for laksefiske og livslykke i Finnmark - og et eldorado for friluftsliv.

Foto

Gry Ingebretsen/Stabbursnes Naturhus og Museum

Fly til Lakselv

Ville vidder, trolsk landskap og en fyrrig, langstrakt Porsangerfjord bare venter på å bli oppdaget. For Lakselv ligger helt unikt til med den åpne fjorden på den ene siden og Stabbursdalen nasjonalpark på den andre siden.

Lakselv er Finnmarks fjerde største handelssted. Hit kommer folk for å oppleve naturen, for å jakte på nordlyset, for å nyte midnattssolen eller å være med på en av Nord-Norges største musikkfestivaler, Midnattsrocken.

Visste du at Porsanger kommune er den eneste med tre språk og kulturer som offisielt definerer kommunen? Her er både norsk, samisk og kvensk offisielle språk.
 

Aktiviteter i Lakselv

I Lakselv kjenner du den friske lukten av natur, sjø og spenning idet du går ut av flyet. Det er kanskje ikke så rart, for tettstedet innerst i Porsangerfjorden er kjent for å ha verdens beste lakseelver. Hit kommer entusiaster fra hele verden for å slenge ut snøret.

Å dra opp en storvokst laks er på alle måter en sport, en tålmodighetsprøve, melkesyretest og lykkerus på én og samme gang. Det ryktes at rekorden er på hele 25 kilo!

Her finner du verdens nordligste furuskog, det høyeste fjellet i østlige Finnmark og imponerende Silfar canyon. For ikke å snakke om naturperlen Trollholmsund, med sine helt karakteristiske fjellformasjoner. I eldre tider trodde folk at de runde dolomittene som stikker opp langs kysten var troll. Det skjønner vi godt. I dag blir det helt spesielle området kalt for polarlandets Kreta.

 • Mann holder en liten fisk I hendene.

  Foto

  Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjordnorway.com

  PUR LYKKE: I Lakselv er det spenning i luften. For her finner du noen av de beste lakseelvene i landet. Men du kan og fiske ferskvannsfisk i fjellene.

 • En person vandrer langs landskapsformasjoner kalt dolomitten, Trollholmsund, Stabbursnes, Finnmark.

  Foto

  Gry Ingebretsen/Stabbursnes Naturhus og Museum

  POLARLANDETS KRETA: Disse merkelige formasjonene er dolomitter, og før i tiden trodde man de var troll som var blitt til stein. I dag kalles området for polarlandets Kreta.

 • Utendørs konsertscene med publikum foran, Lakselv.

  Foto

  Midnattsrocken.no

  ROCK HELE NATTA: Det er ikke bare midnattssolen som er oppe hele natta.

 • Midnattsol fra en konsertscene, Lakselv.

  Foto

  Midnattsrocken.no

  MIDNATTSROCKEN: Under en glødende himmel spiller musikere fra hele verden, på det som er verdens nordligste musikkfestival.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 98 90 15 61

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Lakselv lufthavn, Banak
9700 Lakselv

Besøksadresse

Lakselv lufthavn, Banak
9700 Lakselv

Ukedager

05:30 - 23:30

lørdag

09:30 - 12:30

søndag

12:30 - 18:30
22:00 - 23:45