Destinasjon

Liverpool

Å være fotballsupporter i Liverpool er fantastisk. Men det er shoppingen og kulturopplevelsene også!

Foto

Marcus Cramer/Unsplash

Fly til Liverpool

Kort tid etter at Liverpool ble en by i 1880, ble byen beskrevet som "New York of Europe". Ved siden Liverpool FC, er Liverpool for de fleste kjent for The Beatles. Og nesten 50 år etter at gruppa ble oppløst, er The Beatles fortsatt byens store stolthet. Her er eget museum, statuer, egne sightseeing-ruter og en konsertscene med et fyldig Beatles-program. For The Cavern, der Beatles opptrådde, er nemlig still going strong.

Men Liverpool har mye mer å by på. Visste du for eksempel at Europas eldste Chinatown ligger i nettopp Liverpool? Byen har dessuten en lang og stolt maritim historie, og det unike havnekvartalet Albert Dock er for lengst pusset opp og utviklet til et levende senter med handel, museer, restauranter og uteliv.

Glem heller ikke shopping i Liverpool ONE, den oppgraderte sentrumskjernen der du finner mer enn 170 butikker og utallige spisesteder med kjøkken fra alle verdenshjørner. Her flyr timene! Jakter du på det ekstraordinære, kan kanskje et besøk på The Cat Café i Bold Street friste? Da bør du imidlertid ikke være allergisk mot pels!

 

Aktiviteter i Liverpool

Det er vanskelig å komme forbi at en hjemmekamp på Anfield er en stor opplevelse. Stemningen er på tribunen er helt særegen, og selv mindre fotballinteresserte kan fort bli litt revet med! For supportere av byens andre lag, Everton, er det selvsagt å få med seg en kamp på Goodison Park.

Liverpool kaller seg en kulturby, og med tanke på alle utstillinger, festivaler og konserter er det virkelig med rette. Beatles-museet topper lista, men kanskje er du mer interessert i samtidskunst eller historie? Det er det bare å sette av god tid, her er mange museer å velge blant.

Sett av tid til å rusle også. Se opp, kikk til siden, rundt et gatehjørne - og nyt arkitekturen i vakker viktoriansk stil. Det er lett å orientere seg i denne byen, men skulle du ønske bedre oversikt kan du vurdere utsikten fra et av byens landemerker, radiotårnet eller pariserhjulet. Eventuelt Panoremic 34, der du kan innta din afternoon tea samtidig.

 • Albert havnen og Tate Liverpool.

  Foto

  Marcus Cramer/Unsplash

  HISTORISK SUS: Nytt liv i havnekvartalet Albert Dock, der du blant annet finner Liverpool Tate.

 • Beatles buss Magical Mystery Tour, The Beatles Story, Liverpool.

  Foto

  The Beatles Story Liverpool

  THE FAB FOUR: Museet The Beatles Story er verdt et besøk.

 • Neonskilt fra utsiden av Cavern Club i Liverpool.

  Foto

  Marketing Liverpool

  VERDENSKJENT: Fortsatt fullt trøkk på The Cavern Club.

 • Shoppingsenteret Liverpool ONE fra innsiden.

  Foto

  Carl Raw/Unsplash

  SHOPPING: 170 butikker og noe for en hver smak og lommebok i Liverpool ONE.

 • Publikum og scene på LIMF2016 festivalen under en Pete Carr konsert i Liverpool.

  Foto

  Marketing Liverpool

  FESTIVALBY: Liverpool er en kulturby med et tett festivalprogram.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+ 44 871 521 8484

Postadresse

Speke Hall Ave, Speke
Liverpool L24 1YD
UK

Besøksadresse

Speke Hall Ave, Speke
Liverpool L24 1YD

Ukedager

24 timer

lørdag

24 timer

søndag

24 timer