Destinasjon

Mo i Rana

Innerst i Ranfjorden ligger Mo i Rana. Fly til fantastiske fjellformasjoner og selveste Svartisen.

Foto

Jan Inge Larsen/Helgeland Reiseliv

Fly til Mo i Rana

Mo i Rana er helt spesiell på grunn av sine jerngruver og den umiddelbare nærheten til naturen, og bærer stolt kallenavnet Polarsirkelbyen. Den lille byen ligger nemlig like sør for den geografiske linjen som markerer for skinnende midnattssol og total mørketid.

Herfra er det like langt til svenskegrensen som det er til den ytterste kyst. Med andre ord: Valgmulighetene er mange. Lei sykkel eller kajakk, og utforsk øylivet. Eller bli med på brevandring på selveste Svartisen, som med sine 370 kvadratkilometer er Norges nest største isbre.

På Mo kan du også ta livet med ro. Været er langt vennligere enn ytterst ved kysten, og byen byr på hyggelige små kafeer og butikker.
 

Aktiviteter i Mo i Rana

Kanskje en spennende grottevandring frister? En rundtur i Setergrotta vil gi deg et helt nytt syn på fjellets forunderlige formasjoner. I hundretusener av år har vann og is formet grottens enorme berghaller og trange marmorganger. Til kun lyset av hodelykten kan du beundre berget i det ellers så stummende mørke.

Fjellene rundt byen ligger også enkelt til, med slake oppoverbakker – fint for hele familien. Herfra kan du legge ut på vandreturer som varer i mange dager. Da bør du legge turen innom Rabothytta. Den unike, arkitekttegnede fjellhytta på nordsiden av Okstindbreen stod klar i 2014 og med det var Den norske turistforeningens hytte nummer 500 klar.

Du kan og legge turen ut mot øyene Nesna, Rødøy og Tomma. Prøv fiskelykken. Nyt den fine utsikten. Og bare vær i ett med nordlys og natur.

 • Den arkitekttegnede trehytta Rabothytta, som ligger på nordsiden av Okstindbreen, er DNTs hytte nummer 500.

  Foto

  Svein Arne Brygfjeld

  HYTTE NUMMER 500: Den arkitekttegnede trehytten Rabothytta, som ligger på nordsiden av Okstindbreen, er DNTs hytte nummer 500.

 • To syklister og idyllisk husrekke i Mo i Rana i Nordland.

  Foto

  CH/Helgeland Reiseliv

  SYKKEL I POLARSIRKELBYEN: Tar du tohjulingen fatt, kan du skryte på deg å ha syklet i selveste Polarsirkelbyen. Mo i Rana er også en del av Helgelandskysten, som er et yndet sykkelparadis.

 • Padling utenfor Mo i Rana ved øyene Nesna, Rødøy og Tomma i Nordland.

  Foto

  Marit Løvhaug

  PADLETAK LANGS KYSTEN: Utenfor Mo i Rana ligger øyene Nesna, Rødøy og Tomma med høye fjell og slette strender. Perfekt for padling og øyhopping.

 • Jente leker ved svabergene, Lurøy, Helgeland

  Foto

  Trym Ivar Bergsmo

  DRØMMESOMMER: Jente leker ved svabergene, Lurøy, Helgeland

Flyplassen

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 98 90 14 23

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Mo i Rana lufthavn
8632 Skonseng

Besøksadresse

Mo i Rana lufthavn Røssvoll
Røvassdalsveien 61
8615 Skonseng

Ukedager

Man - Fre
05:20 - 00:05

lørdag

12:00 - 16:00

søndag

10:30 - 00:05