Destinasjon

Molde

Romsdalens Molde byr på blåtoner og mektig natur. Jazz deg glad - eller snør på deg fjellskoene.

Foto

Øyvind Heen/Visitnorway.com

Fly til Molde

Jazzens hovedstad nummer én i Norge er Molde. Dette er byen du skal besøke om du er glad i improvisatoriske takter, saksofon og blåtoner. For Moldejazz har gjort byen i Romsdal til en fest helt siden 1961 – og er en av de største og eldste jazzfestivalene i Europa.  

Er du derimot mer tilhenger av tinderangling enn natterangling, er du nå midt i smørøyet. Fra bysentrum møter blikket en 180 grader bred fjellrekke. Topp på topp på topp. Sju av dem er med i det som kalles Molde 7topper – et 19 kilometer langt sti- og fjelløp over byens tak. Men her må du være i god form; det går fort for seg, og samlet stigning er på over 1400 høydemeter.

Molde er kjent for varm og vennlig stemning. En vakker by full av roser. Det var derfor Molde så tidlig som på 1800-tallet fikk tilnavnet Rosenes by. For da begynte fjordturistene å strømme til Norge. Og det var til Molde de ville.
 

Aktiviteter i Molde

Et lite steinkast ut i sjøen, like utenfor Molde sentrum, ligger vakre Hjertøya. På sommeren er det rene sydenstemningen her. Gjør da som moldenserne selv: Pakk kjølebagen full av deilig mat, ta et pledd under armene og la dagen seile i solens og avslappingens tegn.

Du vil nok se flere som padler forbi i kajakk, for fjorden her er som skapt for småbåt og rolige åretak. Moldeholmene er ypperlige hvilested på padleturen. På folkemunne kalles de for Moldivene.

Ikke glem at du nå er veldig nærme både Geiranger, Trollveggen og Trollstigen. De venter på deg hvis du legger turen sørover. Og reiser du nordover, møter du verdens vakreste vei; Atlanterhavsveien med sine åtte broer – og et realt måltid klippfisk i Kristiansund. God tur!

 • Besøkende på Ona fyr.

  Foto

  Øyvind Heen/Visitnorway.com

  ONA FYR: Fiskeværet Ona består av de to øyene Husøy og Ona, som er bundet sammen med en liten bro. Dette er en flott dagstur fra Molde.

 • Atlanterhavsveien mellom Molde og Kristiansund.

  Foto

  Jacek Rozycki/Visitnorway.com

  VEIEN OVER VANNET: Atlanterhavsveien mellom Molde og Kristiansund er kjent for å være en av verdens vakreste veier.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 66 74

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Molde lufthavn Årø
Postboks 2026
6421 Molde

Besøksadresse

Molde lufthavn Årø
Flyplassvegen 8
6422 Molde

Ukedager

05:30 - 21:15

lørdag

05:30 - 09:30
19:30 - 21:30

søndag

06:30 - 23:30