Destinasjon

MOSJØEN

Innerst i Vefsnfjorden er høydeforskjellene større enn du aner. Test grensene på heftige Helgeland.

Foto

Lars Erik Martinsen/Helgeland Reiseliv

Fly til Mosjøen

Som fargerike klosser ligger Nord-Norges lengste trehusbebyggelse langs Sjøgata i Mosjøen. Noen av dem går helt tilbake til 1800-tallet, og rammer sjarmerende inn byen.

Her kan du vandre i egne tanker og nyte byen og den nærliggende naturen. Sving innom en koselig kafé. Slå av en prat med en medvandrer – eller finn deg en benk der du kan sitte helt stille og lytte til Nord-Norge.

Fra Mosjøen er det kort vei ut til den vakre Helgelandskysten. Med sine 10 000 øyer, holmer og skjær, er dette et eldorado for øyhopping og flotte kystopplevelser.
 

Aktiviteter i Mosjøen

Den flate byen midt i Norge vet å overraske. For i øst troner Øyfjellet med sine 818 meter over havet og en liten hemmelighet. Fjellet sluker nemlig først solen én gang, før den igjen dukker opp til enda en solnedgang! Det samme fjellet har også en 500 meter lang kalksteinsgrotte du kan utforske.

Søker du gåsehud og mestringsfølelse er Mosjøen via ferrata helt topp. Via ferrata er italiensk og betyr jernsti, og varianten på Øyfjellet er tilrettelagt med færrest mulig installasjoner. Du klatrer regelrett fjellet jerntrinn for jerntrinn. Det høres kanskje skummelt ut – og det er det! Heldigvis er du sikret og trygg hele veien.

Klar for en skikkelig fisketur? Byens to elver, Vesna og Skjervo, er blant landets beste på sjøørret, og om du er riktig heldig biter også villaksen!

 • Fem klatrere bestiger Øyfjellet.

  Foto

  Cato Ravantsbakk

  VIA FERRATA: Vil du teste hvor tøff du er, er Mosjøen via ferrata det perfekte stedet. Jerntrinn for jerntrinn klatrer du Øyfjellet. Garantert gåsehud - og en fantastisk utsikt over den ellers så flate byen.

 • Historisk interiør I hotellet Fru Haugans, Mosjøen.

  Foto

  Fruhaugans.no

  HISTORISK: I langt over 100 år har Fru Haugans Hotell tatt imot gjester i Mosjøen. I deler av hotellet har tiden nesten fått stå stille.

 • Trehusbebyggelse i Mosjøen.

  Foto

  Fruhaugans.no

  TREHUS: Mosjøen kan skilte med Nord-Norges lengste trehusbebyggelse. Fargerike ligger de i Sjøgata, på rekke og rad.

 • Sjøgata brygger, Mosjøen.

  Foto

  Bjørnar Pettersen

  BRYGGER LANGS SJØKANTEN: Fargesterke brygger ved Sjøgata, Mosjøen.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 98 90 15 64

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Mosjøen lufthavn Kjærstad
8658 Mosjøen

Besøksadresse

Mosjøen lufthavn Kjærstad
8658 Mosjøen

Ukedager

06:00 - 22:45

lørdag

09:00 - 11:45

søndag

13:00 - 22:45