Destinasjon

München

Hvert år strømmer millioner av besøkende til München under Oktoberfest. Bli med til byen i Bayern.

Foto

Englisher Garten

Fly til München

Få byer er så historiske som München. Tysklands fjerde største by ligger ved elven Isar, og er kjent som hovedstaden i Bayern.

Vakre arkitektoniske perler i både gammel- og nygotisk stil dominerer byen. Tusenvis av tårn, ornamenter og imponerende detaljer gjør at du lett kan gå med blikket hevet hele dagen. Frauenkirche – vår frues kirke – er byens mest kjente bygning, bygget allerede i 1468.

München er også moderne, og har utmerket seg som Tysklands og Europas teknologiske hovedsete. Visste du at Watson, verdens fremste selvtenkende datasystem, bor i München?
 

Aktiviteter i München

Du har kanskje hørt uttrykket ”å ta seg en bayer”? Uttrykket stammer fra Bayern-området og betyr å ta seg en øl, noe både fastboende og tilreisende vet å gjøre i Munchen. For ikke bare er de gode på ølbrygging, de er hovedsete for den årlige storbegivenheten Oktoberfest. Mer enn seks millioner mennesker trekker til byen hvert år, kledd i lærbukser, -kjoler og -skjørt, for å delta i verdens største folkefest.

Som en kontrast til den storslagne ølfesten, er den vakre parken English Garden en av byens mest besøkte attraksjoner. En grønn lunge midt i byen, hvor folk drar for å slappe av, nyte en piknik eller bare spasere langs elven.

Nå må vi ikke glemme de mange kulturelle storstuene i den tyske byen. For Munchen har nærmere 60 konserthus og opp til flere operahus, blant dem verdensledende Bayerische Staatsoper. Også kunsten, og de historiske samlingene, imponerer. De finner du i Glypoteket, Bayerisches Nationalmuseum, Alte Pinakotek og Archäologische Staatssammlungs antikksamling, for å nevne noen.

For litt ”moderne kultur”, anbefales en fotballkamp på Allianz Arena, som er Bayern-Münchens fotballstadion. Kanskje møter de den lokale rivalen Dortmund eller toppklubbene Barcelona eller Real Madrid?

 • Allianz Arena i München.

  Foto

  Muenchen.de

  FOTBALLKAMP PÅ HJEMMEBANE: Bayern-Münchens hjemmebane Allianz Arena har 75 000 sitteplasser og blir på folkemunne populært kalt Schlauchboot, som betyr gummibåten.

 • Folk ved Isar elven i München.

  Foto

  Muenchen.de

  MIDT I BYEN: Gjennom English Garden renner elven i behagelig tempo. Parken er en av Europas mest populære parker, og er spesielt populær på varme sommerdager.

 • Monumentet ”Friedensengel” I Munchen.

  Foto

  Muenchen.de

  FREDSENGEL: Monumentet ”Friedensengel” ble avduket i 1899 i Munchen, og er en påminning om 25 år med fred etter den tysk-franske krigen i 1870-1871.

 • Verdens største folkefest: Oktoberfest i Munchen.

  Foto

  Pixabay.com

  OKTOBERFEST: Mer enn seks millioner mennesker trekker til München hvert år for å delta i verdens største folkefest: Oktoberfest.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+49 89 97500

Postadresse

Munich Airport
Nordallee 25 
85356 Munich
Germany

Besøksadresse

Munich Airport
Nordallee 25 
85356 Munich
Germany

Ukedager

Døgnåpent

lørdag

Døgnåpent

søndag

Døgnåpent