Destinasjon

Namsos

Velkommen til Namsos - byen med vennlige trøndere, elg i solnedgang og rock'n'roll.

Foto

Visitnamdalen.com

Fly til Namsos

Namsos er rockebyen med svarte skinnjakker og plekter i baklomma. Men den tøffe rockeren er snillere enn du tror. Slå bare av en prat med namsosingene, og du vil skjønne hvorfor.

Byen ligger innerst i Namsenfjorden, ved elvemunningen av Namsen. En ypperlig elv for å dra opp villaks og ørret. Også fjorden er full av fangst. Her venter både steinbit, breiflabb, torsk og sei.

Gode råvarer får du også på den koselige kafeen Ullvaren. Dette industrilokalet var en gang en gammel ullvarefabrikk. I dag er det fylt med antikviteter og snurrepiperier, god mat og trivelige trøndere. Det er gåavstand til alt i Namsos, så ta turen videre til både Namdalsmuseet, Kunstmuseet i Nord-Trøndelag og Norsk Sagbruksmuseum.

Visste du at Namsos en gang hadde hele elleve sagbruk? Ser du et trehus i regionen, er sjansen stor for at det har sitt tømmer herfra.
 

Aktiviteter i Namsos

Namsos er også skogens by. Med elven Namsen som snirkler seg gjennom innlandet, var dette landets kanskje beste sted for trelastindustri. Også elgen liker seg her – i hopetall. Kanskje møter du på skogens konge når du vandrer mellom de vennlige toppene som omgir byen?

Og er det sommer, bør du knyte småskoene og vandre fra bod til bod under det over 50 år gamle handelsmøtet NamsosMartnan. Behold småskoene og legg så turen opp til “Klompen”, Namsos’ eget byfjell. Det tar ikke mer enn 20 minutter fra sentrum, og gir en super utsikt utover Namsenfjorden.

Lenger ut i havet venter Rørvik og det fredete fiskeværet Sør-Gjæslingan. En gang var dette Norges største fiskevær sør for Lofoten. I dag er det en vakker kystperle midt i blant 6000 øyer, holmer og skjær.

 • Telting under stjernehimmelen Lierne, Namdalen.

  Foto

  Bernartwood/Trondelag.com

  SKITUR I LIERNE: I Namdalen kan du legge ut på oppdagelser i mange dager. Enten med ski eller tursko.

 • Elg hilser på folk I Namsskogan Familiepark.

  Foto

  Robert Selfors/Trondelag.com

  SKOGENS KONGE: Namsos er skogens by, og her trives elgen ekstra godt. Men du kan også treffe på den i Namsskogan Familiepark.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 64 50

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Namsos lufthavn
Flyplassvegen 6
7805 Namsos

Besøksadresse

Namsos lufthavn
Flyplassvegen 6
7805 Namsos

Ukedager

Man - Fre:
06:15 - 11:15
16:00 - 22:00

lørdag

08:30 - 10:30

søndag

16:00 - 22:00