Destinasjon

Ørsta/Volda

Widerøe flyr deg til spreke Sunnmøre, som byr på både nynorske, musikalske og aktive opplevelser.

Foto

Kristin Støylen/Destination Ålesund & Sunnmøre

Fly til Ørsta og Volda

Ørsta og Volda er kommuner med rik og variert natur. Her er det heftig tinderangling, store fjordopplevelser og trivelig kystkultur hele året.

Du er også i nynorskens landsdel, for her ble nynorskens store far, Ivar Aasen, født. Hvert år avholdes Dei Nynorske Festspela på Ivar Aasen-tunet og rundt om i både Ørsta og Volda, med en spennende blanding av litteratur, poesi, foredrag og musikk.

Volda er kjent for sine kritiske studenter, som har nådd gjennom nåløyet og går landets mest ettertraktede studie for journalistikk. Med studentene har også Den norske dokumentarfilmfestivalen fått et solid fotfeste. Den er i dag den største og eldste av sitt slag, med 50-60 filmer hver vår.

Ørsta er en rik industrikommune, kjent for både møbelindustri, mekanisk- og elektroteknisk industri og teko-industri. Også fiskeindustrien er betydelig i området, med laks og torsk som næringsvei. Visste du at noen av landets mest kjente designmøbler kommer fra Fora Form i Ørsta?
 

Aktiviteter i Ørsta og Volda

Sunnmøre tiltrekker seg sprekinger fra hele verden. Mange av dem drømmer om vertikale klatreopplevelser i en av de mange fjellene i området. Av de mest kjente fjellene i Sunnmørsalpene er Kolåstinden, Horningdalsrokken, Skårasalen, Råna og Slogen.

Med de mange fjellene, har du også spennende utforbakker på vinterstid. Mange legger ut på egne turer, og Volda skisenter er et eldorado for fartsglade familier. Bare 10 minutter fra Volda sentrum, og med både trekk og turløyper.

Også ut mot kysten venter flotte opplevelser. Kjører du vestover og gjennom Eiksundtunnelen, som er verdens dypeste tunnel, møter du på bygdene Ulsteinvik og Flø. De er kjent for dramatisk natur, langstrakte strender og fantastiske surfeforhold.

Så må vi ikke glemme fugleøya Runde og Runde fyr. Veien er svært svingete ut til havgapet, og du må gå siste delen for fot, men til gjengjeld møtes du av et sjarmerende lite fyr-samfunn, hvor du også kan overnatte.

 • Sunnmørsalpene over Hjørundfjorden.

  Foto

  Håvard Myklebust/Fjordnorway.com

  FJORD OG FJELL: De majestetiske Sunnmørsalpene henger over Hjørundfjorden.

 • Kevin Landry på sykkel I nærheten av Stranda på Sunnmøre.

  Foto

  Fjordnorway.com

  SYKLING PÅ STRANDA: Offroad og fjellsykling har vokst seg til å bli en populær sport, og fjellene på Sunnmøre byr på perfekte forhold.

 • Båttur på Sunnmøre.

  Foto

  The Bunch/Fjordnorway.com

  BLI MED I BÅT: Fjordene og de mange fjordarmene på Sunnmøre gir et helt unikt perspektiv. Her kan du nyte snøkledde fjelltopper mens båten glir gjennom vannet.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 63 50

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Ørsta/Volda lufthavn
6150 Ørsta

Besøksadresse

Ørsta/Volda lufthavn
6150 Ørsta

Ukedager

05:30 - 23:00

lørdag

06:30 - 11:00
13:00 - 14:00

søndag

09:30 - 11:00
13:00 - 23:00