Destinasjon

RØRVIK

Velkommen til Rørvik - en sjarmerende liten kystby ved skipsleia i Nord-Trøndelag.

Foto

Anne Grete Walaunet

Fly til Rørvik

Det er lett å la seg sjarmere av havnelivet i den idylliske småbyen Rørvik i Vikna. Blant fjorder, viker, holmer og skjær kan du nærmest kjenne at kystlivet setter seg i kroppen. Se for deg en havn full av fiskebåter, garn og menn kledd i oljetøy og sydvest. For her har de levd av havet i over 10 000 år.

Svipp innom det helt spesielle kystkultursenteret Norveg, som er tegnet av arkitektkontoret Gudmundur Jonsson, og bli bedre kjent med den rike kulturen.

Visste du forresten at Vikna er kommunen med Norges lengste kystlinje? Den er 2460 kilometer lang og snor seg forbi over 6000 småøyer som stikker opp fra sjøen.
 

Aktiviteter i Rørvik

Vil du se deg om, er sykkel perfekt å bruke. Sett farten mot Ytre Vikna, der du treffer på søte små bygder og trivelige folk. Med båt kan du besøke Sør-Gjæslingan. Denne helt spesielle lille plassen var en gang det største fiskeværet sør for Lofoten. I dag er det gamle fiskeværet fredet som kulturmiljø av Riksantikvaren.

Fremdeles fiskes det i betydelig skala langs kysten. Og deler av fangsten går til de populære fiskekakene fra Rørvik Fisk. De har til og med fått gull under NM i Sjømat.

Øyas og kommunens høyeste punkt, Vattafjellet, ligger like ved. Det troner riktignok ikke mer enn 173 meter over havet, men med den ellers flate topografien er det litt av et syn som møter deg på toppen. Hva er vel vakrere enn å speide perlerader i horisonten idet solen går ned?

 • Kystmuseet Norveg på kveldstid, Rørvik.

  Foto

  Gudmundur Jonsson Arkitektkontor/Kystmuseet Norveg

  ARKITEKTUR OG KYSTKULTUR: I Rørvik får du anledningen til å se arkitektperlen Norveg, samtidig som du lærer om det rike kystkulturen og kystfisket som har foregått her gjennom generasjoner.

 • Utsikt over bebyggelsen i Sør-Gjæslingan og havet utenfor, Rørvik.

  Foto

  Kjell_Andresen

  FISKEVÆR: Det lille fiskeværet Sør-Gjæslingan var en gang det største fiskeværet sør for Lofoten. I dag er det fredet som kulturmiljø av Riksantikvaren.

 • En gutt holder en skrei, Rørvik.

  Foto

  Linn J. Ofstad

  SKREIFISKE OG FESTIVAL: Den sagnomsuste skreien kommer ikke bare til Lofoten, men også til Rørvik. Og i den anledning avholdes det Skreifestival for å feire fisken, og det skjer i mars.

 • Bryggene en del av Kystmuseet Norveg langs museumskanalen på Rørvik.

  Foto

  Anne Grete Walaunet

  DE FEM BRYGGENE: I dag ligger det fem brygger ved museumspollen, hvorav fire er regnet som verneverdige.

 • Brygger, hus og båter langs sjøen, Sør-Gjæslingan, Rørvik.

  Foto

  Anne Grete Walaunet

  DAGDRØMMER: Brygger, hus og båter langs sjøen i det gamle fiskeværet Sør-Gjæslingan, Rørvik.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 64 20

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Rørvik lufthavn
Flyplassveien 125
7900 Rørvik

Besøksadresse

Rørvik lufthavn
Flyplassveien 125
7900 Rørvik

Ukedager

Mandag - Fredag: 
06:00 - 14:00
16:00 - 22:00

lørdag

08:00 - 10:00

søndag

16:00 - 22:00