Destinasjon

RØST

Widerøe flyr deg ut i havgapet. 100 kilometer fra fastland, venter sjøfugl, havfiske og opplevelser.

Foto

Anders Rolandsen

Fly til Røst

Det sies at Røst har like mange øyer som året har dager. På lille Røst får du oppleve de virkelig store kontrastene. Her kan storhavet piske inn mot land det ene øyeblikket, mens sola bryter gjennom skylaget det neste. Her kan regntunge skyer bli til varmt og vennlig vær.  

Kanskje hører du duren av fullastede fiskebåter på vei tilbake fra skreifiske? Fangsten er som gull å regne, og over 90% av all tørrfisken blir eksportert som delikatesse til Italia – hvor de kaller den for stoccafisso.
 

Aktiviteter på Røst

Med fisken kommer også trekkfuglene. Bestandene på Røst utgjør landets aller største sjøfuglkoloni med over 4 millioner individer. Skarv, lundefugl, krykkje, alker, lomvi og teist kjemper om plassen i de bratte fjellsidene, og stuper etter sild og småfisk hele sommeren.

Den beste måten å oppleve fuglefjellet er i en rundtur med rib-båt. Kledd i varme og vindtette dresser, rir du over storhavet. På avstand får du også sett de karakteristiske Røstfjellene som stikker opp av havet.

Det var disse fjelltoppene som reddet adelsmannen fra Venezia, Pietro Querini, da han forliste utenfor Lofoten i 1432. På Røst reddet befolkningen både Querini og mannskapet i land, ga dem mat, varme og husly. Historien om de to kolliderende kulturene ble i 2012 til operaforestillingen Querini, som ble mottatt med internasjonal anerkjennelse.

Financial times skrev at operaen, som settes opp hvert annet år, var  «the most moving work of music theatre ever to be written about dried fish».

Les mer om Røst på lofoten.info.

 • Utsikt over Røst i Lofoten

  Foto

  Anders Rolandsen

  ØYRIKE: Det sies at Røst har like mange øyer som året har dager. Å fly inn over øyriket med Widerøe er en opplevelse i seg selv!

 • Querinioperaen på Røst i 2012

  Foto

  Rune Ellingsen

  OPERA: Operaforestillingen om Pietro Querini, adelsmannen fra Venezia som forliste utenfor Røst i 1432, er blitt en stor suksess.

 • Landskap ved Røst med hav, sol og himmel

  Foto

  Anders Rolandsen

  MAGISK: Øyene, havet og himmelen – fanger du det rette øyeblikket, glemmer du ikke opplevelsen med det første ...

 • Røst i Lofoten

  Foto

  Kjell Ove Storvik

  LITE SAMFUNN: Det bor rundt 600 mennesker på Røst, men i sommerhalvåret strømmer det turister til.

 • Fiskebåt i Lofoten.

  Foto

  CH/visitnorway.com

  FISKE: Fiskebåter er det mange av på Røst, her har de levd av fiske i hundrevis av år - og gjør det fremdeles.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 98 90 15 66

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Flyplassveien 15
8064 Røst

Besøksadresse

Røst lufthavn
Flyplassveien 15
8064 Røst

Ukedager

07:30 - 11:30
18:30 - 20:30

lørdag

07:30 - 10:30

søndag

17:30 - 20:30