Destinasjon

Sandefjord

I Vestfold venter hvalfangstbyen Sandefjord med vennlig skjærgård og polerte svaberg.

Foto

Visitvestfold.com

Fly til Sandefjord

En oppdagelsesferd i Sandefjord gir rom for aktive utfoldelser, smaksopplevelser av høy klasse, kulturelle impulser, og avslappende shopping. Med Torp Sandefjord Lufthavn kun 10 km fra sentrum er det lett å finne veien til den kjente hvalfangstbyen.

Sandefjords langstrakte kyststripe inviterer til turer, i åpne landskap hvor øyet finner ro mot horisonten. Eller hva med en formiddag på sykkel, med lunsjkurven pakket med et utvalg av byens delikatesser – bakverk lagd med omtanke og kjærlighet, fristende sjømat fra byens fiskeforretning og velsmakende kaffe fra eget brenneri? 

Vinner av Bocuse d’Or 2009, Geir Skeie står bak byens sjømatrestaurant Brygga 11 på bryggekanten, tett ved Brødrene Berggrens fiskemottak og butikk. Nærmere de ferske råvarene kommer du ikke. Med et mesterlag på kjøkkenet og menyer til sympatiske priser, er det duket for en minnerik smaksopplevelse. Det er ellers ingen hemmelighet at Sandefjordinger setter pris på god mat, noe som gjenspeiles i byens brede restauranttilbud.

Hvalfangst har unektelig vært en viktig del av Sandefjords historie. Europas eneste spesialmuseum for hval- og hvalfangst, Hvalfangstmuseet, har sin naturlige plass i sentrum. Kunstneren Knut Steens mektige Hvalfangstmonument er Sandefjords mest fotograferte attraksjon. Flere av Knut Steens skulpturer kan du stifte bekjentskap med på byens tak, plassert i egen paviljong på Skipsreder Anders Jahres tidligere eiendom, Midtåsen. Et kompakt sentrum hvor det meste er tilgjengelig til fots fra jernbanen.

Aktiviteter i Vestfold

I Vestfold nytes kystopplevelsene hele året!

Byene ligger tett, og hver by har sine særtrekk. Her er det kort vei mellom opplevelsene. Og gode muligheter for aktive naturopplevelser. Du trenger slettes ikke å være i toppform for å få den beste utsikten! Her kan blikket hvile mot horisonten langs en av fylkets mange kyststier, eller på to hjul langs sykkelveier. Naturen ligger tett på byopplevelsene, og det er kort vei mellom gortex og høye hæler. 

Verdens Ende på Tjøme er et landemerke. Vippefyrets majestetiske plassering på blankskurte svaberg, med panoramautsikt er en selfie verdt. Her kan du virkelig få nærkontakt med naturelementene til alle årstider, trygt plassert under tak og med god servering om du vil. 

Vestfold er en stor opplevelsespark for barnefamilier. Innenfor korte avstander kan du besøke bondegårder, lekeland, besøke museer som har egne aktiviteter for barn, bygge sandslott på et av Vestfolds lange hvite sandstrender, trimme lattermusklene på teatergård, ri på hest eller gå på familieshow og konserter.

 • En annerledes opplevelse får du i Gunnars Verksted, en familiepark helt utenom det vanlige. 
 • I Foldvik Familiepark kan du kose med dyrene, møte maskoten Foffa og delta på over 40 forskjellige aktiviteter!
 • Høyt og Lavt Vestfold er Skandinavias største klatrepark. Nå har de også åpnet en splitter ny innendørs park i Tønsberg med Høyt under taket. 
 • Gravity Sports Trampolinepark har 2 parker der du kan trene og leke med hele familien. Her får du hoppende glade barn hele året. 
 • For mer informasjon om Sandefjord og Vestfold, besøk VisitVestfold 

Sandefjord lufthavn,Torp er også nærmeste flyplass for deg som skal til Horten, Kongsberg, Larvik, Kragerø, Porsgrunn, Skien og Tønsberg.  

 • Berglandskap på Verdens Ende, Tjøme, Vestfold.

  Foto

  Visitnorway.com

  VERDENS ENDE: Følg svabergene helt til de dupper under sjøoverflaten. Verdens Ende er det vakre berglandskapet i Tjøme, like utenfor Sandefjord.

 • Ungdommer tester klatreparken, Sandefjord.

  Foto

  Hoytoglavt.no

  KONSENTRERTE KLATRERE: Det gjelder å holde tunga rett i munnen mens du navigerer mange høydemeter over bakken.

 • Sandefjord by i solnedgang.

  Foto

  Visitvestfold.com

  VENNLIGE VESTFOLD: Langs Oslofjorden møter du på Sandefjord. En gang var dette en hvalfangstby. I dag er den fremdeles kjent for sjøfart og skipsbygging.

 • Båter ved havnen i Tønsberg.

  Foto

  Torand/Foap/Visitnorway.com

  HISTORISK BEBYGGELSE: Tønsberg regnes som Norges eldste by og byr på en rekke aktiviteter og severdigheter. Utforsk havneområdet eller nyt utsikten fra Slottsfjellet!

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 98 90 13 81

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Torpveien 130
3241 Sandefjord

Besøksadresse

Torp Sandefjord lufthavn
Torpveien 130
3241 Sandefjord

Ukedager

Mandag - Fredag
Fra 1. juni 2020

06:00 - 09:00
17:00 - 21:30

lørdag

Fra 1. juni 2020
08:30 - 09:30 
15:30 - 16:30

søndag

Fra 1. juni 2020
17:00 - 21:30