Destinasjon

SANDNESSJØEN

Det sies at på Helgeland, så hilser man. På kjente og ukjente, lokale og gjester. Er du med?

Foto

Erlend Haarberg/Visithelgeland.com

Fly til Sandnessjøen

Hils på Sandnessjøen! Og når du først husker dette, må du også huske tallet sju. For sju er søstrene som troner over byen – sju ekko som bare de aller sprekeste klarer å forsere på én dag. For oss andre holder det å hilse på et par søstre av gangen. Sett av av tid til å skue utover Helgelands tusenvis av øyperler – og til å bare nyte.

Sandnessjøen er en populær utfartsåre. Like over fjorden finner du øya Dønna, med det populære og krevende fjellet Dønnamannen. Og øyriket Herøy ligger sammenbundet med Dønna med flotte, buede broer.

Fra Herøy ser du alle de sju søstrene i perfekt motiv, hvis været tillater det. For en annen estetisk opplevelse på denne øya, svinger du innom Etcetera botaniske utskeielser. Vi lover deg en blomsterbutikk og en kafé du sjelden har sett maken til. Tips til en velsmakende spesialitet: Mors hjemmelagde gulrotkake med dobbelt fyll.

Vil du lenger ut i havet, venter både Vega, Ylvingen, Lovund og Træna i havgapet. Sistnevnte med det som kanskje er verdens hyggeligste musikkfestival: Trænafestivalen. 
 

Aktiviteter i Sandnessjøen

I Sandnessjøen er det ikke bare fjellfolk, men også syklister. De brede, flate kystveiene på Helgeland er perfekte å oppleve på to hjul, enten du er 8 eller 80 år. Distansen og dagene bestemmer du selv.

Sykler du sørover er et stopp på Petter Dass-museet en flott aktivitet. Her har arkitektkontoret Snøhetta bokstavelig talt skjært ut en bit i berget og bygget inn et ikonisk museum. Kafeens fiskesuppe er alene verdt turen – uansett hvor mange hjul du ankommer på.

 • Lundefugler i flukt fra Lundeura på øya Lovund, Lurøy, Nordland.

  Foto

  Bård Løken/Nordnorge.com

  TRÆNA: Vakre Træna som bader i midnattssol. Sjøfugl som svever - og kanskje svever også du?

 • Syklister med fjellrekken De syv søstre i bakgrunnen i Helgeland i Nordland.

  Foto

  Erlend Haarberg/Visithelgeland.com

  HELGELANDSKYSTEN: De flate, vide veiene langs Helgelandskysten er perfekt for sykling, enten du er 8 år eller 80 år. Er du heldig får du solskinnsdager med alle de syv søstre i fullt motiv.

 • To naust I et snøkledd landskap på Dønna, Helgeland.

  Foto

  Erlend Haarberg/Visithelgeland.com

  EN VINTERDRØM: To naust i et snøkledd lanskap på Dønna, Helgeland.

 • Kvinnelig turgåer nyter utsikten fra en fjelltopp ved Alstahaug, Helgeland.

  Foto

  Orsoyla Haarberg /Visithelgeland.com

  FJELL: Sandnessjøen er perfekt for fjellfolk. Enten du vil bryne deg på De syv søstre eller Dønnamannen. Eller bare finne en topp og skue utover øyriket.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 63 90

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Sandnessjøen lufthavn
8804 Sandnessjøen

Besøksadresse

Sandnessjøen lufthavn Stokka
8800 Sandnessjøen

Ukedager

mandag - torsdag:
05:00 - 10:00
16:45 - 21:45

 

fredag:
05:00 - 21:45

lørdag

Stengt

søndag

11:15 - 21:45