Destinasjon

Sogndal

Velkommen til saft- og kulturbygda Sogndal - der Vestlandet virkelig lever opp til forventningene.

Foto

Sverre Hjørnevik/Fjordnorway.com

Fly til Sogndal

Ruvende over bygda følger de mektige Sognefjellene med, og her innerst i Sognefjorden er de en stor del av opplevelsen. Enten de skygger for solen et øyeblikk, eller du selv står på toppen.

I Sogndal skjerper du sansene. For her kommer du tett på de naturlige kontrastene. Gli gjennom vannet i en kajakk. Føl den kjølige fjellsiden av en kjempe som skyter tusen meter opp fra fjorden. Kjenn musklene jobbe opp mot snøkledde topper, før du hiver deg utfor i pur glede med ski på beina.

Visste du at Sognefjorden er verdens tredje lengste fjord? Ikke rart Sogndal byr på så mange opplevelser!

Husk for all del å få deg et stort glass saft - eller en blings med syltetøy, for det smaker faktisk ekstra godt i Sogn.
 

Aktiviteter i Sogndal

Kulturarven er godt bevart i Sogndal. Kaupanger stavkirke ble bygget så tidlig som i 1140, og har blitt bygget om og restaurert i senere tid. Kjenn lukten av tjære og varmt treverk mens du vandrer gjennom den historiske bygningen. Lag på lag med generasjoner og historier har spilt sin rolle her blant kirkebenkene.

En annen eldgammel karakter er Nigardsbreen. Den er en del av Jostedalsbreen, som er den største breen i Norge og på europeisk fastland. Du kan selv velge: Bli med på brevandring over lyseblå sletter og over imponerende bresprekker. Eller spaser den lille turen opp til bretungen og betrakt isdrakten fra avstand.

Så må vi ikke glemme den rå vestlandsnaturen. Området rundt Sogndal og Indre Sogn har intet mindre enn tre nasjonalparker, en nasjonal turistveg og hele to UNESCO-plasseringer.

 • Kaupanger stavkirke med kirkegård, Sogndal.

  Foto

  Dagfinn Rasmussen/Riksantikvaren

  STAVKIRKE: I Sogndal finner du Kaupanger stavkirke, som er den lengste av alle stavkirkene i Norge. Den er fremdeles i bruk, så legg turen hit en søndag for en kirkelig opplevelse.

 • Bebyggelse i Undredal i Aurlandsfjorden, Sogn og Fjordane.

  Foto

  Sverre Hjørnevik/Fjordnorway.com

  FJORD OG FJELL: I Sogndal møtes fjord og fjell. Så om du vil innover en fjordarm eller opp på en fjelltopp, er dette stedet å starte. Dette er fra Undredal i Aurlandsfjorden.

 • Mann går langs Nigardsbreen, en arm av den store Jostedalsbreen.

  Foto

  Sverre Hjørnevik/Fjordnorway.com

  ISBRE I SOMMERVARMEN: Nigardsbreen er en arm av den store Jostedalsbreen som ligger hvit og iskald over Sognefjellet. Navnet har breen fått etter gården Nigard, som den knuste da breen vokste frem.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 62 91

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Sogndal Lufthavn
6856 Sogndal

Besøksadresse

Sogndal lufthavn Haukåsen
6854 Kaupanger

Ukedager

06:00 - 13:30
16:30 - 21:15 

lørdag

08:30 - 13:15

søndag

12:00 - 21:15