Destinasjon

Stavanger

Sola er utgangspunkt for urbane Stavanger, surfing, sightseeing og store matopplevelser.

Foto

Fjord Norway/Paul Edmundson

Fly til Stavanger

Verdenskjente bølger sender en erfaren surfer mot land. Solen gløtter frem mellom det skiftende skylaget. Her er det kjapt mellom regnskur og solskinn, vindkast og varmt vær. Og nettopp derfor er bølgene optimale for å surfe her i Stavanger.

Stavanger er byen med de store, naturlige kontrastene. De langstrakte og kritthvite Jærstrendene er helt unike for regionen. Og den stupbratte Preikestolen trekker turfolk og turister til traktene. Visste du at en kvart million mennesker tar turen hvert år for å se den 604 meter høye klippen?
 

Aktiviteter i Stavanger

De siste årene har oljebyen bemerket seg på enda et naturlig vis. Med sine regionale råvarer av høy kvalitet og en terroir av salt sjø og næringsrik jord, har Stavanger høstet imponerende mange Michelin-stjerner de siste årene.

Stavangers sjarmerende bykjerne er ment for småsko og lav puls. De hvite trehusene og koselige kafeer setter stemningen. Kanskje du også oppdager den fargerike gaten? Her ryktes det at byens mektigste kakao blir servert – den finner du på Sjokoladepiken.

For imponerende kroppskontroll har du to valg: En ishockeykamp med Stavanger Oilers. Å se dem suse over isen er visst litt av et show. Eller du kan la deg imponere i byens storstue Stavanger Konserthus, hvor tonene spenner fra filharmoni og opera, til rap, pop og rockemusikk.

 • Preikestolen i solskinn, Lysefjorden.

  Foto

  Andreas Gruhle/Visitnorway.com

  POPULÆRE PREIKESTOLEN: Tre på fjellskoene og ta turen til opp til Preikestolen. Fra toppen er det rett ned i Lysefjorden.

 • Kiting ved Jæren, Stavangerområdet.

  Foto

  CH/Visitnorway.com

  LANGSTRAKT STRAND: Jæren og Stavanger har noen av norges lengste strender. Og bølgene er så bra at det ble avholdt EM i surfing her i 2017.

 • Hvit trehusbebyggelse i Stavanger sentrum.

  Foto

  CH/Visitnorway.com

  HVITE TREHUS: Foretrekker du småsko fremfor fjellsko, er Stavanger sentrum for deg. Her kan du spasere mellom søte små trehus, og kanskje slå av en prat med en “siddis”.

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 64 82 64 00

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Flypassveien 230
4055 Stavanger

Besøksadresse

Stavanger lufthavn
Flyplassveien 230
4055 Sola

Ukedager

05:00 - 21:00

lørdag

05:00 - 18:30

søndag

05:00 - 21:30