Destinasjon

TROMSØ

Metropolen i nord er fylt til randen av studenter, jazz, natur, kultur, kunstnere og kuriosa.

Foto

Konrad Konieczny/Nordnorge.com

Fly til Tromsø

Topp på topp og dalfører dekket av deilige dyner med nysnø. Mektige omgivelser og pulserende byliv. Tromsø er byen som virkelig vet å by på seg selv. Enten du trives med badesko, småsko, skisko, fjellsko, sykkelsko eller truger.

Selve sentrum av byen er på Tromsøya, som er en grønn oase midt i fjorden. Spredt rundt finner du flere øyer, som Sommarøy, Hillesøya, Vengsøya og Håkøya. Idylliske fiskevær med en håndfull innbyggere, inviterer til eksotisk øyhopping.

Tromsø blir gjerne kalt Nordens Paris. Det stammer faktisk helt tilbake til 1840-tallet, da pikene i byen gikk kledd som sypiker fra den franske hovedstaden. Tilreisende skal ha blitt svært så imponert over tromsøværingenes dannelse, språkkunnskaper og kultur.
 

Aktiviteter i Tromsø

Tromsø er kremtopper og puddersnø. Tinder, nuter og skarv. Med sine nordlige breddegrader og kalde klima, varer den lekne vintersesongen både vel og lenge – spesielt høyt til fjells. Nettopp derfor er Tromsø et av de mest populære destinasjonene for skisport. Legg ut på randonee med påfølgende frikjøring. Eller ta stolheisen til topps i alpinbakken.

Vel nede i byen kan du finne varmen i en av byens koselige kafeer. Kanskje en kopp varm kakao kan friste? Sving innom Ishavskatedralen, få med deg en film under den anerkjente Tromsø Internasjonale Filmfestival, eller nyt freden og fargene i byens botaniske hage.

Sjansene for å se nordlyset danse over byen er store, for Tromsø ligger 350 kilometer nord for Polarsirkelen. Og i perioden fra 20. mai til 20. juli lyser byen opp under den gylne midnattssolen.

 • En fjellklatrer I forgrunn, med utsikt over Tromsø.

  Foto

  Yngve Olsen Sæbbe/Nordnorge.com

  KLATRING: Tromsø er et eldorado for de aktive og de som liker seg i høyden, enten med ski på bena eller tau mellom fingrene

 • Hundekjøring i snøkledd landskap, Tromsø.

  Foto

  Bård Løken/Nordnorge.com

  HUSKY: Tromsø er tinder og topper, men og lange stryk innover landet. Bli med ut i blåtimene, med hundespann i full fart.

 • En gruppe skarv på et berg utenfor Tromsø.

  Foto

  Frank Andreassen/Nordnorge.com

  FUGLELIV: En gruppe med skarv har samlet seg på et berg utenfor Tromsø.

 • Ishavskatedralen sett fra Tromsøya.

  Foto

  Knut Hansvold/Nordnorge.com

  ISHAVSKATEDRALEN: Å besøke Tromsø som ligger midt mellom mektige fjell, er i grunn en sakral opplevelse i seg selv. Men for all del, legg også turen også innom den vakre Ishavskatedralen.

 • En ungmåke på flygetur i morgensola.

  Foto

  Gaute Bruvik/Nordnorge.com

  VED SOLOPPGANG: En ungmåke svever i morgensol.

 • Utsikt over et snøkledd Tromsø og Tromsøya på vinterstid.

  Foto

  Konrad Konieczny/Nordnorge.com

  BLÅTIME: Tromsø blir også kalt «Porten til ishavet».

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 64 82 69 04

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
Tromsø lufthavn Langnes
Flyplassveien 31
9016 Tromsø

Besøksadresse

Tromsø lufthavn Langnes
Flyplassveien 31
9016 Tromsø

Ukedager

05:00 - 01:00

lørdag

05:00 - 20:00

søndag

09:00 - 01:00