Destinasjon

VADSØ

Widerøe flyr deg til byen der hav og himmel males med midnattssol, nordlys og bølgende blå timer.

Foto

Asgeir Helgestrand/Artic Light AS/visitnorway.com

Fly til Vadsø

Det sies at Vadsø ikke har mørketid, men fargetid! Ytterst i Finnmark, med strender, sjøfugl og storhavet som nærmeste nabo, ligger Vadsø – midt i det arktiske og unike nord.

Kunstnere fra hele verden trekkes mot det helt spesielle lyset her i nord. Visste du at dager med midnattssol teknisk sett heter polardager? I Vadsø er det faktisk en hel måned lenger mørketid og midnattssol enn i Bodø.

Det fascinerende med Vadsø er alt som fremdeles finnes. Over 700 hus står igjen etter krigen, i et ellers bombet og nedbrent Finnmark.

Vadsø er ikke bare fargerikt, men også flerkulturelt. Hit kom både finner og kvener på 1800-tallet for å slå seg ned. Flere av deres etterkommere bor i dag i Jakobselv. Deres historie kan du lære mer om på Kvenmuseet i Vadsø. Gå fra stall til smie, til fjøs og bakeri og end opp i det mest finske av alt: Saunaen.
 

Aktiviteter i Vadsø

Her bestemmer du selv tempoet. Kanskje du søker ro og nærhet til naturen. Varangerhalvøya Nasjonalpark er kjent for urgammel natur og flotte jaktforhold. Både småvilt og rype er det mye av, og i elvene svømmer laks, sjørøye og sjøørret.

På vinterstid har du endeløse skiløyper foran deg, med hele 90 kilometer preparert turløype i det som blir kalt Tana-Varangerløypa. Den strekker seg parallelt med Varangerfjorden, og kan nytes i lange eller korte strekk.

Eller kanskje du søker jazzmusikk, opera og kunst. Vadsø kan nemlig by på Nord-Norges eldste og største jazzfestival, Varangerfestivalen, og programmet avslører at artistene er minst like ville etter å komme seg nordover som alle oss andre.

 

 • Sjøbu med bebyggelse i bakgrunnen i Skallselv.

  Foto

  Jarle Wæhler/Statens vegvesen

  SKALLELV: Vadsøs østligste bygd, Skallelv, er kjent for å ha mange innbyggere med finsk og kvensk avstamning.

 • Fuglekikkerskjul nær Vadsø.

  Foto

  Tormod Amundsen / biotope.no

  ARKITEKTUR: Flere helt unike små skur er plassert ut i naturen i Varanger. Her kan du kikke på fugl, eller nyte midnattssol og nordlys.

 • Lundefulger med fargerike nebb

  Foto

  Asgeir Helgestrand/Artic Light AS/visitnorway.com

  SKJØNNHETER: Nebbet til lundefuglene er spesielt fargerike i hekkeperioden.

 • Reinsdyr med hav og himmel.

  Foto

  Jarkko Autero/Nordnorge.com

  REIN: Her er vi i reinens rike!

Flyplass

Se flyplassinformasjon

Les mer
Telefon

+47 41 70 64 31

Postadresse

Widerøe Ground Handling AS
9800 Vadsø

Besøksadresse

Vadsø lufthavn
Kiby
9800 Vadsø

Ukedager

04:15 - 14:30
15:30 - 00:15

lørdag

11:15 - 15:45

søndag

10:30 - 14:00
16:00 - 00:15