Ledelsen i Widerøe

STEIN NILSEN - Administrerende direktør, Widerøe AS

Stein Nilsen har vært administrerende direktør i Widerøe siden 2015. Før dette var han rådgiver i investeringsselskapet Credo Partners i Oslo. Nilsen har lang erfaring fra ulike transportselskaper i Norge og Sverige. Han har vært leder av bakketjenestene i SAS-konsernet og i en periode leder av SAS flyvirksomhet i Norge. Han har også vært konserndirektør for persontransport i NSB og Administrerende Direktør i transportselskapet Nobina, før han i 2012 begynte i Credo Partners. Nilsen er utdannet siviløkonom fra Nord universitet og har en Master in Law fra Universitetet i Oslo. Nilsen er i tillegg styreleder for NHO luftfart og Widerøe Ground Handling AS.

right image

Morten Skoglund - Driftsdirektør, Widerøe's Flyveselskap AS

Morten Skoglund har vært Driftsdirektør i Widerøe`s Flyveselskap siden 2012. Før dette var han Driftsdirektør i CHC Helikopter Service. Skoglund har tidligere jobbet i både Widerøe’s Flyveselskap som assisterende driftsdirektør og i SAS som blant annet leder for operasjonssenteret og besetningsplanlegging. Han har jobbet i luftfart siden 1993, og ledet flere store prosjekter i SAS ved bytte av flyplass fra Fornebu til Gardermoen, samt sammenslåingen av SAS og Braathens tidlig på 2000 tallet. Skoglund er utdannet ingeniør fra Oslo ingeniørhøgskole og har en mastergrad fra BI innen Organisasjonspsykologi og Prosjektledelse. Skoglund er i tillegg styreleder for Widerøe Technical Services. Dette vervet har han hatt siden 2015.

right image

Silje Brandvoll - Direktør Informasjon og Samfunnskontakt, Widerøe AS

Silje Brandvoll har jobbet som Direktør for Kommunikasjon og Samfunnskontakt i Widerøe siden 2016. Hun startet sin Widerøe-karriere som Informasjonssjef i 2011. Brandvoll har tidligere jobbet som reiselivsdirektør i NordNorsk Reiseliv. Hun har også erfaring fra frisørkjeden Nikita, hvor hun jobbet som markedssjef i London og deltok i oppbyggingen av kjedens mange satsningsområder. Brandvoll har en bachelor i Internasjonal Markedsføring og en mastergrad i Markedsføring fra University of Surrey. I 2019 ble hun valgt som leder av Industry Affairs i den europeiske lufttransport organisasjonen ERA (European Regions Airline Association).

right image

CHRISTIAN SKAUG - Kommersiell direktør, Widerøe AS

Christian Skaug har vært Kommersiell Direktør i Widerøe siden 2018. Han startet sin arbeidskarriere i Widerøe i 2004 som Ruteplanlegger før han i 2006 ble Rutesjef. Siden da har Skaug hatt en rekke stillinger innenfor Kommersiell avdeling. Han har også vært Assisterende Driftsdirektør i Widerøe Flyveselskap AS. Han kom tilbake til Kommersiell avdeling fra jobben som Administrerende Direktør for Widerøe Ground Handling. Der ledet han overtakelsen av SAS Ground Handling ved 14 lufthavner i Norge. Christian er utdannet sivilingeniør fra Industriell Økonomi ved NTNU i Trondheim.

right image

Andreas Kollbye Aks - Chief Strategy Officer, Widerøe AS

Andreas Kollbye Aks har vært Direktør for strategisk utvikling i Widerøe siden 2019. Aks begynte i Widerøe’s Flyveselskap i 2016 som Assisterende Driftsdirektør og ledet selskapets omstilling fra utelukkende propell drift- til innfasing av Embraer E2 jetfly i 2018. Av tidligere erfaring har han jobbet som Strategirådgiver i PwC (PricewaterhouseCoopers) med erfaring fra både sivil og militær luftfart. Aks har utdannelse innen finans, ledelse og samfunnsøkonomi med en bachelorgrad fra Handelshøyskolen BI og Universitât Sankt Gallen. Han har i tillegg en mastergrad fra University of Saint Andrews.

right image

John Arntsen - Økonomidirektør, Widerøe AS

John Arntsen har vært Økonomidirektør i Widerøe siden 2008. Arntsen har lang erfaring fra en rekke ulike økonomifunksjoner i Widerøe. Han startet sin karriere som økonomikonsulent i 1992 og tiltrådte i 1997 stillingen som økonomisjef med ansvar for analyse, kontroll og finans. Arntsen er utdannet siviløkonom fra Siviløkonomutdanningen i Bodø og har i tillegg en Master of Management fra BI. Han er styreleder i Widerøe Internet AS og Widerøe Property AS, samt styremedlem i Widerøe Technical Services AS og Widerøe Ground Handling AS.

right image

Tove Pettersen - HR Direktør, Widerøe AS

Tove Pettersen har vært ansatt som HR-direktør i Widerøe siden 2019. Hun kom fra stillingen som Senior Vice President Sales & Marketing og Site Manager Bodø i Rapp Marine Group (senere MacGregor). Pettersen har lang erfaring fra ulike lederstillinger innen maritim sektor, der hun har jobbet med organisasjons- og forretningsutvikling. I perioden 1998-2004 jobbet hun i Widerøes kommersielle avdeling, både i roller rettet mot kunder og samarbeidspartnere, i tillegg til en periode på ruteplanlegging. Pettersen er utdannet Siviløkonom fra Nord Universitet.

right image

Terje Skram - Direktør Strategi og Infrastruktur, Widerøe AS

Terje Skram har vært Direktør for Strategi og Infrastruktur siden 2017. I Widerøe har han hatt en rekke stillinger, herunder Ruteplanlegger, Produktsjef, Direktør for Network and Pricing og Driftsdirektør. Skram har mer enn 30 år bransjeerfaring med blant annet stilling som markedssjef i Widerøes tidligere datterselskap Norsk Air, trafikkonsulent i bussbransjen samt arbeidserfaring fra Forsvaret. Skram gikk befalsskolen og har studert transportfag på Distriktshøgskolen. I tillegg har han gjennomført et masterprogram ved handelshøyskolen BI.

right image

Marius Myhre - Administrerende direktør, Widerøe Ground Handling

Marius Myhre har vært Administrerende Direktør i Widerøe Ground Handling siden oktober 2017. Stillingen overtok han etter å ha vært Økonomi- og Administrasjonsdirektør i samme selskap. Myhre har bred erfaring fra luftfart gjennom ulike leder- og spesialistroller fra selskaper i SAS konsernet før han begynte i Widerøe. Myhre har er en bachelor i økonomi og administrasjon fra BI, samt en Executive Master of Business Administration (MBA) i Strategisk Ledelse fra Norges Handelshøyskole.

right image

Hans Petter Gregersen - Administrerende direktør, Widerøe Technical Services

Hans Petter Gregersen har jobbet i Widerøe siden 1989. Gregersen har innehatt flere sentrale stillinger i organisasjonen som både flymekaniker, flytekniker samt leder for gjennomføring av tekniske sjekker (Supervisor Base Maintenance). Siden 2005 har han jobbet både som leder for Base Maintenance (tungt vedlikehold), Line Maintenance (lettere vedlikehold) og spesialverkstedene. I 2015 tiltrådte han sin nåværende stilling som Administrerende Direktør i Widerøe Technical Services. Gregersen er utdannet flytekniker fra Forsvarets tekniske skolesenter (LTS) og har tjenestegjort ved Gardermoen Flystasjon.

right image