Ledelsen i Widerøe

STEIN NILSEN - Administrerende direktør, Widerøe AS og Widerøe's Flyveselskap AS

Stein Nilsen har vært administrerende direktør i Widerøe siden mai 2015. Før dette var han rådgiver i investeringsselskapet Credo Partners i Oslo. Nilsen har lang erfaring fra ulike transportselskaper i Norge og Sverige. Han har vært leder av bakketjenestene i SAS-konsernet og i en periode leder SAS flyvirksomhet i Norge.

Stein har også vært konserndirektør for persontransport i NSB og administrerende direktør i transportselskapet Nobina, før han i 2012 begynte i Credo Partners. Nilsen er utdannet siviløkonom fra Nord universitet og har en Master in Law fra Universitetet i Oslo.

right image

Morten Skoglund - Driftsdirektør, Widerøe's Flyveselskap AS

Morten Skoglund har vært Chief Operation Officer og Accountable Manager i Widerøe`s Flyveselskap AS siden 1. mai 2012. Han kom da fra stillingen som Driftsdirektør i CHC Helikopter Service. Han har tidligere jobbet i både Widerøe Flyveselskap som Deputy COO og i SAS som blant annet leder for Operational Control Center og Crewplanlegging.

Morten har jobbet i flybransjen siden 1993, og har i tillegg til lederroller også ledet flere store prosjekter innenfor SAS sin flytt av flyplass fra Fornebu til Gardermoen, og sammenslåingen av SAS og Braathens tidlig på 2000 tallet, samt global utrulling av LEAN prosjekter i CHC Helicopter.

Morten er utdannet Ingeniør og har gjennomført masterprogrammer fra BI innen Organisasjonspsykologi og prosjektledelse. I tillegg har Morten Skoglund vært Styreleder for Widerøe Technical Services AS siden 1. juni 2015.

right image

Silje Brandvoll - Direktør Informasjon og Samfunnskontakt, Widerøe AS

Silje Brandvoll ble tilsatt som reiselivssjef for Nordland i 2009, og fikk senere det året jobben som reiselivsdirektør for de tre nordligste fylkene. Før det jobbet Brandvoll noen år i London for frisørkjeden Nikita, og har deltatt i oppbyggingen av kjedens mange satsningsområder.

Silje bor i Bodø, har en bachelor i internasjonal markedsføring og en master i markedsføring med fordypning i Service Marketing. Silje har jobbet som kommunikasjonssjef i Widerøe siden våren 2011 og tok våren 2016 over stillingen som Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.  

right image

CHRISTIAN SKAUG - Kommersiell direktør, Widerøe AS

Christian Skaug er oppvokst i Oslo-området og har vært kommersiell direktør siden mai 2018. Han startet sin arbeidskarriere i Widerøe i 2004, og har besittet en rekke stillinger innenfor det kommersielle miljøet og innenfor drift.

Christian kom tilbake til det kommersielle miljøet fra jobben som administrerende direktør for Widerøe Ground Handling hvor han ledet overtakelsen av SAS Ground Handling ved 14 lufthavner i Norge. Christian er utdannet sivilingeniør fra Industriell Økonomi ved NTNU i Trondheim. 

right image

Andreas Kollbye Aks - Chief Strategy Officer, Widerøe AS

Andreas er ansvarlig for strategisk utvikling og strategiske endringsprosjekter i Widerøe. I tillegg leder han selskapets arbeid med flåteutvikling. Andreas begynte i Widerøe Flyveselskap i 2016 som Assisterende driftsdirektør og ledet omstillingen av selskapet fra propell-  til jetflyselskap med innføringen av Embraer E2 i 2018. Tidligere Strategirådgiver i PricewaterhouseCoopers (PwC) med erfaring fra både sivil og militær luftfart. Utdannet i finans, ledelse og samfunnsøkonomi med en Bachelorgrad (BSc) fra BI & Univerisitât Sankt Gallen og en Mastergrad (MLitt) fra University of Saint Andrews. 

right image

John Arntsen - Økonomidirektør, Widerøe AS

John Arntsen har vært økonomidirektør (Chief Financial Officer) i Widerøekonsernet siden 2008.

John har 26 års erfaring fra en rekke ulike økonomifunksjoner i Widerøe. Arntsen er utdannet siviløkonom fra Siviløkonomutdanningen i Bodø og har i tillegg en Master of Management fra BI. 

right image

Tove Pettersen - HR Direktør, Widerøe AS

Tove Pettersen har vært ansatt som HR direktør i Widerøe AS siden 1. mars i 2019. Hun kom fra stillingen som Senior Vice President Sales & Marketing/Site Manager Bodø i MacGregor/Rapp. Pettersen har lang erfaring fra ulike lederstillinger innenfor maritim sektor, der hun har jobbet med organisasjons- og forretningsutvikling. Hun har tidligere jobbet i Widerøe på kommersiell avdeling, både i roller rettet mot kunder og samarbeidspartnere, men også en periode på ruteplanlegging. Hun er utdannet Siviløkonom fra Nord Universitet. 

right image

Terje Skram - Direktør Strategi og Infrastruktur, Widerøe AS

Terje Skram har vært direktør for strategi & infrastruktur siden oktober 2017. I Widerøe har han hatt en rekke stillinger, herunder ruteplanlegger, produktsjef, Direktør for Network & Pricing og Driftsdirektør. Han har også erfaring som markedssjef i datterselskapet Widerøe Norsk Air og har 31 års bransjeerfaring. Terje har også arbeidserfaring fra forsvaret og som trafikkonsulent i bussbransjen. Han har befalsskole og har studert transportfag på Distriktshøgskolen. I tillegg har han tatt en rekke fag på BI, herunder masterprogram i strategi og ledelse samt Scenarioplanlegging og strategi.

right image

Marius Myhre - Administrerende direktør, Widerøe Ground Handling

Marius Myhre har vært administrerende direktør i Widerøe Ground Handling AS siden oktober 2017. Før det var han økonomi- og administrasjonsdirektør i samme selskap.

Marius har bred erfaring fra luftfart gjennom ulike leder- og spesialistroller fra selskaper i SAS konsernet før han begynte i Widerøe. Av utdannelse har han er en bachelor i økonomi og administrasjon fra BI, samt en Executive MBA i strategisk ledelse fra Norges Handelshøyskole.

right image

Hans Petter Gregersen - Administrerende direktør, Widerøe Technical Services

Hans Petter Gregersen har jobbet i Widerøe siden mai 1989. Han har innehatt flere sentrale stillinger i organisasjonen som både flymekaniker, flytekniker samt leder for gjennomføring av tekniske sjekker (Supervisor Base Maintenance).

Siden 2005 har Hans-Petter jobbet både som leder for tunge vedlikeholds-sjekker samt leder for Base Maintenance, Line Maintenance og workshops.

I 2015 tiltrådte han sin nåværende stilling som Administrerende direktør i Widerøe Technical Services (CEO Accountable Manager). Hans-Petter er utdannet Flytekniker fra Forsvarets tekniske skolesenter (LTS) og har tjenestegjort ved Gardermoen Flystasjon.

right image