Gatebilde Bergen

Sommer i Bergen

FOTO Bergen Reiselivslag /VisitBergen

Opplev sommer i Bergen, og kjenn hvordan byen blir til Syden når solen og sommervarmen brer om seg. Nyt forfriskende drikke på Bryggen og gå tur i fjellene som omringer den vakre byen.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Gjør som lokalbefolkningen: Heng deg på når solsultne bergensere trekker ut, og det yrer av liv på Bryggen, rundt Fisketorget, på Torgallmenningen – eller i de mange smale sidegatene rundt bykjernen. På 1800-tallet var Bergen Europas største treby, og husene som står intakt siden den gang, gir en nydelig atmosfære. Å vandre rundt her er en attraksjon i seg selv!

Lev livet: Nyt solstrålene med noe kaldt i glasset eller en kaffe på en av byens mange uteserveringer rundt torget eller på Bryggen. Her er det mye historie i veggene og plank på gulvene. Den friske sjølufta bærer med seg et hanseatisk sus, fra den tiden sjøfolk fra alle verdensdeler satt sitt preg på serveringsstedene.

Fly til Bergen og besøk bryggen med de historiske husene.

Foto

Robin Strand/VisitBergen.com

UNESCO: Bryggen i Bergen er på UNESCOs verdensarvliste, og er et perfekt sted å ta en pust i bakken og en kaffepause.

Barnas bergensfavoritter: Har du med småtasser som ikke lar seg underholde like mye av å se på mennesker, hva da med å se på slanger, sjøløver, pingviner og filippinske krokodiller!? Da rusler dere gjennom sentrum og ut til Nordnes og besøker Akvariet i Bergen.

Gå ikke glipp av: I løpet av oppholdet er det én ting som er et must: Å komme seg opp på Fløien og få fugleperspektivet på Vestlandets hovedstad. Fløibanen ligger bare 150 meter fra Bryggen og Torget, men om du vil ta beina fatt er det også en fin tur gjennom koselige, smale brosteinsgater og frodige skogsstier.

 • Fisketorget og Torghallen i Bergen

  Foto

  Robin Strand/visitBergen.com

  GATELIV: Det yrer av liv en sommerdag på Fisketorget og rundt Torghallen i Bergen.

 • Ole Bull sin Villa i Bergen

  Foto

  Jan Løtvedt/VisitBergen.com

  TONER FRA FORTIDEN: Ole Bull Museum Lysøen er en villa og et museum på øya Lysøen

 • Zachariasbryggen – også kjent som Zachen i Bergen

  Foto

  Per Eide/visitBergen.com

  UTELIV: Zachen i Bergen byr på stemning og et mangfold av barer og restauranter.

 • Fyrverkeri og maritim fest under Tall Ships Race i Bergen.

  Foto

  Eivind Senneset/visitBergen

  MARITIM FEST: Er du så heldig å være i Bergen under Tall Ships Race, kan du forvente en by som strutter av maritim stolthet.

 • Pingviner i Bergen

  Foto

  Geir S. Johannessen/VisitBergen.com

  HEI PINGVIN! Ta turen gjennom sentrum og ut til Nordnes for et besøk på Akvariet i Bergen.

 • Fløibanen på vei oppover med utsikt til Bergen.

  Foto

  Pål Hoff/Visitbergen.com

  FLØIBANEN: En institusjon og et must når du er i Bergen.

En musikalsk sommeropplevelse: Ole Bull står som en bauta i norsk musikkhistorie. Han var den første norske kunstneren som oppnådde internasjonal berømmelse, i blant annet Paris og Amerika. Han regnes som en av verdens beste fiolinister i sin epoke. I 1850 grunnla han Den Nationale Scene i Bergen, som er verdt en titt.

Er du i Bergen en solskinnsdag, bør du ta turen til Lysøen, der Ole Bulls villa er omgjort til museum. Parkanlegget er spektakulært og uthuset er i dag omgjort til kafé. Villaens interiør er bevart slik det var da Ole Bull levde.

Maritim sommerfestival: Bergen har vært vertskapsby for Tall Ships Races hele fem ganger, og det er en begivenhet som samler hele byen på Bryggen. Bergenserne heier naturligvis frem tremasteren Statsraad Lehmkuhl som har base i Bergen, og det arrangeres konserter, fyrverkeri og liv og røre i forbindelse med seilaset.