Barn som leker i basseng i Lalandia

Derfor elsker barnefamilier ferie på Jylland

FOTO Lalandia

Fornøyelsesparker, badeland, zoo, og LEGO i lange baner – hva mer kan man ønske seg i sommerferien? Det måtte være lange, deilige strender og koselige små byer, og ja, det får du også på Jylland!

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Jylland er noe av et ferieparadis for barnefamilier, og flyr du til Billund er du nærmest omringet av populære attraksjoner, fra ville dyr i zoo til berg-og dalbaner som får det til å kile i magen. Du kan også bare nyte den danske gjestfriheten og finne hvilepulsen på en koselig kafé eller legge turen til en hvit og fredelig strand.

Mer enn Lego

LEGOLAND® Billund Resort er et reisemål som sikrer hele familien en fantastisk ferie. For hvor utrolig er det vel ikke med et feriested som kan skilte med selveste LEGOLAND, LEGO® House, badelandet Lalandia® og GIVSKUD ZOO?

Kart over Legoland Billund Resort

Foto

Photo credits

Dersom dere bor i LEGOLAND® Billund Resort får dere også fordelskortet «Be Happy Pass», som sikrer dere unike opplevelser eller rabatt til barna når dere besøker ulike attraksjoner.

Hva som menes med unike? Jo, det kan være å få lov til å hjelpe dyrepasseren i GIVSKUD ZOO, gå på runejakt i vikingenes magiske verden i Ribe Vikingcenter, eller å hjelpe skipperen med å seile båten på hvalsafari fra Middelfart eller Fredricia. Hele 21 attraksjoner i LEGOLAND Billund Resort gir rabatter eller har skreddersydde opplevelser til de som kommer med «Be Happy Pass».

Legoland venter - eventyret begynner

Å besøke LEGOLAND er en selvfølge, og her vil tiden fly! Fornøyelsesparken inneholder ikke mindre enn 55 attraksjoner, fra det klassiske Miniland der til årets nyhet fra riddertiden, showet Battle of the Brick og det nye hotellet Castle Rock. 

Parkens mest populære område er Western-området, med blant annet berg-og-dal-banen «Flyvende Ørn», tømmerrenna «LEGO Canoe», gullgraving og spøkelseshuset «Ghost – The Haunted House».

Akvarium i Atlandtis by Sealife

Foto

Legoland

I Atlantis by Sealife gjør barna store øyne når de ser tropisk fisk, et skipsvrak og skattekiste - som er overvåket av en skummel hai.

For mange små er nok NINJAGO® World selve høydepunktet. Her kan ninja-ferdighetene utfordres i Lloyds Laser Labyrint, Coles Klatrevegg, Jays Reaksjonstrening – og ikke minst NINJAGO The Ride! 

Glem heller ikke Duploland for de aller minste og AdventureLand for de eventyrlystne. Her venter utfordringer for hele familien, fra ville jungeldyr og levende mumier til utrykning med brannbil. 

Hvor ble dagen av? Kanskje like greit å fordele moroa på flere dager?

Ninjaride i Legoland

Foto

Legoland

Ta på 3D-biller og vær forberedt på på mestre de fire elementene ild, jord, lys og is under Ninjago Ride.

Bade, bade, bade... Lalandia venter!

Si hei til Skandinavias største badeland!  Lalandia Aquadome™ er på hele 10.000 m2 og rommer forskjellige bassenger og boblebad, i tillegg til et stort antall vannrutsjebaner – som for eksempel den 168 meter lange Wild River.

Her skal ingen fryse, for dette er et tropisk badeland med 28 grader i vannet og 30 grader i lufta. Selvsagt er det også adgang til et stort deilig badeområde utendørs, dersom den danske sommeren viser seg fra sin beste side.

LALANDIA byr ellers på en rekke andre morsomme attraksjoner for barnefamilier, som klatrejungel, shopping- og restaurantsenter, helårs vintersportsenter og sandskulpturpark.

Badeland for små og store i Lalandia

Foto

Lalandia

Bade dagen land. Kjøre rutsjebane, duppe rundt i badering, ri på bølger og eke. Kanskje det kunne like gjerne hett Lykkeland?

Ikke fått nok av Lego? Besøk Lego House!

Tenk deg et kjempestort hus som ser ut som det er bygget av LEGO og som i tillegg er fylt til randen av legoklosser? Jepp, LEGO HOUSE er et 1200 kmv stort opplevelseshus for LEGO fans i alle aldre!

Her er lagt opp til inspirasjon, lek og læring – dette må kanskje være tidenes lekeavtale?

Legodinosaur på Legohouse

Foto

Lego house

I Lego House kan man selv bygge, leke, lære og være kreativ. Ikke minst kan man se de mest fantastiske modeller i Masterpiece Gallery - bygget av Legofans fra hele verden.

Ansikt til ansikt med ville dyr

I GIVSKUD ZOO møter dere dyrene dere har sett på tv, sjiraffer, løver, antiloper og aper! Her får dere se dyrene i riktig størrelse, kjenne luktene og høre lydene. Dyreparken har over 50 forskjellige arter, og fordi mange av disse er truede dyrearter er GIVSKUD ZOO med i et internasjonalt samarbeid med zoos fra hele verden.

Følg på nettsiden for å se hvilke dyreunger dere kan få se til sommeren. Året rundt blir det født massevis av dyreunger i dyreparken– kanskje får dere se en løveunge? Eller kanskje en nyfødt kamel?

Løve og løvinne i Gicskud Zoo

Foto

GIVSKUD ZOO

Givskud Zoo byr på tre ulike opplevelser: Zoo til fots, safarioark i egen bil og den imponerende dinosaurparken.

Sulten på flere opplevelser?

Frykt ikke, Jylland går ikke tom for attraksjoner med det første! Hva et besøk til Tirpitz, der familien kan jakte på rav i sanddynene? Eller om dere vil oppleve flere ville dyr, så kan dere jo for eksempel holde en slange i Glad Zoo?

Ønsker dere annen type utfordring, kan det kanskje friste med Bridgewalking i 60 meters høyde. Det er viktig å leke litt også, og det kan dere gjøre i Koldinghus –  Jyllands siste kongeborg. Her kan man både kle seg ut som musketer og lære å fekte!

Alt dette kan du gjøre i LEGOLAND® Billund Resort. Husk at dersom du bor der, har du mange fordeler gjennom «Be Happy Pass»!

Familie klatrer over bro

Foto

Legoland Billund Resort

Har du mage til å krysse broen 60 meter over bakken? Bridgewalking Lillebælt er en inik attraksjon i Europa - og veldig populær.

Nå er det kanskje på tide senke pulsen? Da kan du la deg sjarmere av Jyllands strender og idylliske småbyliv, før dere vender snuten hjemover.