Folk på kafé og dame med sykkel i Bodø.

Sommer i Bodø

FOTO Terje Rakke/Nordic Life

Nyt sommeren i Bodø, hvor sola hviler på horisonten hele natta. Opplev flotte sykkelturer og musikkfestival i nydelig natur.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Sitt i ro: Nyt det spesielle sommerlyset, få deg noe kaldt i glasset og trekk inn sjølufta på den flotte uteserveringen til Bryggerikaia.

Ut på tur: I Bodø er du alltid tett på naturen, og det er store naturkrefter i sving rett utenfor sentrum. Besøk Saltstraumen, som er verdens sterkeste tidevannsstrøm. Eller ta sherpastien opp til Keiservarden, som er Bodøs mest populære topp.

På to hjul: Rett utenfor Bodø ligger også en fantastisk øyverden som er flott å oppleve fra sykkelsetet. Bestill sykkelen på flyplassen i Bodø med Fly and Bike, og tråkk av gårde. Ta for eksempel med deg sykkelen til Sandhornøy, den største øya. På nordvestsiden går det en fin blindvei utover mot Langsanden, en imponerende sandstrand som strekker seg over nesten to kilometer.

Konsertscene med publikum i landskap med hav og fjell

Foto

Sverre Magnus Bjørseth/Nordnorge.com

NATURSCENE: Bodø benytter seg av naturen som kulisse når byen inviterer til Musikkfestuka.

Musikk: I august arrangeres Musikkfestuka. Festivalen har markert seg som en uredd musikkgigant, med konserter og dans på utradisjonelle naturscener.

Fjell, kyr, marker og elv på Kjerringøy.

Foto

Sissel Fornes

KJERRINGØY: Naturlandskapet på Kjerringøy tar pusten fra deg, og er noe av det aller vakreste Norge har på landskapsmenyen.

Gå ikke glipp av: Turen ut til eventyrlige og turkise Kjerringøy er en av Norges vakreste sykkelturer. Underveis har du utsikt over havet, og i det fjerne kan du skimte Lofotveggen og øya Landegode.

Framme på Kjerringøy kan du besøke det gamle handelsstedet før du setter tennene i verdens beste kanelboller – og bare ta innover deg at du befinner deg midt i et nasjonalromantisk maleri.