Utsikt over Bergen i solnedgang.

Vårt første jetfly er et direktefly fra Bergen til Nord-Norge

FOTO Tomasz Furmanek/Visitnorway.com

Det er bergenserne og nordlendingene som først får gleden av Widerøes nye, supermoderne jetfly. Det vil gå raskere enn noen gang å fly direkte mellom de to landsdelene.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Når det første av Widerøes nye jetfly endelig er på vingene 24. april 2018, er det ikke tilfeldig at det er satt i rute mellom Vestlandet og Nord-Norge. Det handler nemlig om noe de to landsdelene har til felles – og som blir enda bedre når flyturen går enda raskere:

 

Direkte mellom fjord og nord – Et naturlig valg

Administrerende direktør Stein Nilsen i Widerøe forteller at det har vært helt naturlig for Widerøe å fokusere på reiser mellom Vestlandet og Nord-Norge som første fase for de nye flyene.

– Kombinasjonen av et næringsliv i utvikling og et reiseliv i vekst gir gode muligheter til å forsterke tilbudet mellom de to landsdelene. Faktisk tror vi at koblingen mellom fjord og fjell på Vestlandet og de røffe naturopplevelsene i Nord-Norge med nordlys og midnattssol, vil bli ett av de sterkeste reiselivsproduktene i Europa de neste årene, sier han.
 

Øker kapasiteten markant

Fra våren 2018 vil Widerøe daglig tilby en avgang mellom Bergen og Tromsø med 114 seters fly og en avgang med 78 seters fly, samt en daglig avgang mellom Bergen og Bodø med 114 seters fly.  Reisen vil ta to timer mellom Bergen og Tromsø, 20 minutter raskere enn i dag, og 1 time og 35 minutter mellom Bergen og Bodø, der besparelsen er 15 minutter.

Målt i antall seter øker kapasiteten med 30 prosent, fra 234 til 306 seter i hver retning daglig.

– Vi håper og tror at vi får god mottakelse både i Bergen og Nord-Norge når flyene settes i rute i god tid før sommersesongen, sier Nilsen. Han minner om Widerøe også har gode videreforbindelser til resten av Nord-Norge, enten det er fiske, fjellturer eller forretninger som står på agendaen.

Morten Skoglund og Stein Nilsen inspiserer skråget på Widerøes nye jetfly.

Foto

Widerøe

PÅ INSPEKSJON: Direktør Morten Skoglund i driftsavdelingen og Administrerende direktør Stein Nilsen (bakerst) inspiserer skroget på det som skal bli Widerøes nye fly.

Flere direkteruter mellom viktige regioner

Jetflyet som blant annet skal gå mellom Vestlandet og Nord-Norge er det første av i alt tre nye superfly. Det neste flyet vil være i rute i mai og det tredje i slutten av juni.

– Med disse flyene er Widerøe med på å utvikle reisetilbudet videre. Denne flytypen er spesielt tilpasset vårt passasjergrunnlag og vil bidra til at vi kan bygge flere direkteruter mellom viktige regioner, sier Nilsen, som poengterer at det er et stort steg for Widerøe å starte flyvninger med Embraers nye regionale jetfly.

–Jeg tror at kundene vil bli veldig begeistret for et fly som er bygd for effektivitet og høy kundekomfort. Widerøe vil fortløpende lansere hvor de nye flyene settes inn, så det er bare å følge med!

Midnattssol i Bodø.

Foto

Tommy Andreassen/Nordnorge.com/Bodø

SE MIDNATTSSOLA: Når det går raskere å reise mellom landsdelene, vil flere kunne oppleve mer av det Norge har å by på i ferien sin.

EN MILEPÆL I WIDERØES HISTORIE

Widerøe historie strekker seg helt tilbake til 1934. I dag forbinder mange Widerøe med små fly som bringer oss rundt i hele landet, som lander mellom høye fjell og i all slags vær. Widerøe flyr også mellom de største byene våre, men er først og fremst kjent som selskapet som knytter steder og folk sammen. For Widerøe er derfor satsningen på jetfly innledningen til en ny æra:

– Vi er veldig stolte av vår historie og de verdier Widerøe er bygget på. Ikke desto mindre er vi i en dynamisk bransje, og vi må hele tiden utvikle oss for være attraktive for kundene våre. For at Widerøe skal kunne leve videre, må vi ta steget opp og ta en større plass i luftfartsindustrien, sier Stein Nilsen.

FØRST UTE MED FREMTIDENS JETFLY

Jetflyet er av typen Embraer E190-E2, og er produsert av verdens tredje største flyprodusent, brasilianske Embraer. Det er et topp moderne fly, med seter designet for god benplass, og ekstra store hyller til håndbagasje. Det lager mindre støy, og er rigget for fremtidens passasjerer som forventer å være online hele tiden. Ikke minst representerer denne helt nye flytypen et viktig teknologisk fremskritt – og Widerøe er det første flyselskapet som setter denne flytypen i kommersiell drift.

–Når en av verdens største flyprodusenter lanserer den største teknologiutviklingen de har gjort på 20 år, er vi stolte over å få lov til være først på vingene med denne nyheten.

Dåp av det første Embraer E190-E2 flyet.

Foto

Embraer

DÅP: Det var en stor og følelsesladet markering hos brasilianske Embraer da det første flyet ble rullet ut av hangaren for prøveflygninger.

FØLG MED – FLERE NYHETER OM FLYET OG NYE STREKNINGER KOMMER!